0

Olkkolan uimarannan vedenlaatu varmistettiin näyttein – vesi on uimakelpoista, mutta polskimaan mielivien kannattaa odottaa vielä loputkin tulokset

Savitaipaleen Olkkolan uimarannalta otettiin vesinäytteet tiistaina 21. heinäkuuta.
Lappeenrannan seudun ympäristötoimen mukaan toimenpiteisiin ryhdyttiin, sillä maanantain rankkasade aiheutti hulevesien valumista vesistöön. Kuolimoon on mahdollisesti päätynyt myös pieni määrä jätevettä.
– Pumppaamon varoaltaan seinämästä nähtiin, että vesi on noussut ylivuotoputken tasolle. Sieltä on lähtenyt kuitenkin korkeintaan vain noro jätevettä eli puhutaan litroista, ei kuutioista, Savitaipaleen kunnan tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela sanoo.
Hulevettä sen sijaan päätyi viemäriverkkoon poikkeuksellisen paljon.
– Iso määrä on meillekin pieni arvoitus, Roiko-Jokela tuumaa.

Uimarannalta otetuissa näytteissä todettiin Escherichia coli -bakteereja (E. coli) 200 kappaletta per 100 millilitraa.
Määrä on jonkin verran tavanomaista korkeampi, mutta vesi täyttää silti uimisen laatuvaatimukset. E. colin raja-arvo uimavedessä on 1 000 kpl/100 ml.
– Estettä uimiselle ei ole, mutta varminta on odottaa vielä enterokokkibakteerinäytteiden tulokset, jotka valmistuvat torstaina 23. heinäkuuta, terveystarkastaja Taina Rajala kertoo.
– Yleensä nämä tulokset menevät kuitenkin käsi kädessä, hän rauhoittelee.
Olkkolan uimavedessä ei todettu näytteenottojen yhteydessä aistinvaraisesti mitään poikkeavaa. Vedessä ei ollut esimerkiksi vierasta hajua. Uusintanäytteiden tarve arvioidaan enterokokkituloksen perusteella.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Aiotko käyttää suojamaskia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä