0

Lukijan mielipide: Tärkeysjärjestys maailmanpolitiikan hoidossa?

Ajattelin esittää valtakunnan päättäjille kysymyksen. Miten tärkeänä pidätte yhteisten asioiden hoidossa maailmanjärjestyksen ylläpitoa?
Aikoinaan perustettiin edellä mainittua tarkoitusta varten Kansainliitto, jonka tehtävää jatkaa nykyisin Yhdistyneet kansakunnat (YK). Sen toiminta oikeudenmukaisena ja kaikki kansat huomioonottavana pitää turvata.
Jos edellä kerrottuun saataisiin yhtä suuri voima- ja tahtotila, joka nyt käytetään esimerkiksi tällä hetkellä EU:n jäsenmaiden laina- ja avustuspäätöksiin, voitaisiin käsittääkseni kehittää sekä ylläpitää selvästi laaja-alaisempaa yhteisvastuuta kansojen turvallisuudesta ja talouden kehityksestä.

Olen otsikon aiheesta kansalaisena huolissani.

Sen vuoksi olen otsikon aiheesta kansalaisena huolissani. Haluan painottaa ajatuksen voimistamista myös Suomen päättäjien toiminnan tavoitteisiin mukaan, jotta YK:n asema maailman johtavana rauhan ja oikeudenmukaisuuden valvojana pyrittäisiin myös voimakkaasti pitämään kansainväliseen politiikkaan osallistuessa ohjelmassa – EU-parlamentti ja esimerkiksi erilaiset valtio- ja ministerivierailut – mukana.
Nyt jos olemme rehellisiä toisillemme, niin on jokaisen myönnettävä, että jos rauhaa olisi turvattu siinä merkityksessä kuin se on tarkoitettu, niin eriasteisia laittomia valloituksia – muun muassa Krimin niemimaa – ei olisi päässyt tapahtumaan.
Eli palauttakaamme politiikka sellaiseksi, että sen arvostus voisi nousta takaisin sille kuuluvalle tasolle ilman ministerien ja kansanedustajien akateemisten työttömien kansoittamaa avustaja-armeijaa.

LASSE UNTAMO KÄHÄRÄ (kok.)
kunnanvaltuutettu
Taipalsaari

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Oletko asioinut poliisin kanssa sähköisesti?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä