0

Lukijan mielipide: Menot ja tulot EU:ssa

Reijo Tossavainen arvioi kirjoituksessaan (LSS printti 30.7./verkko 31.7.), että menetämme uuden ”elvytyspaketin” yhteydessä yhdeksän miljardia. Kuinka hän on tämän laskenut?
Rahoitusratkaisut ulottuvat pitkälle tuleviin vuosikymmeniin. Jos olisimme paljon aktiivisempia esimerkiksi tutkimus- ja kehitysrahoituksen ja muiden tukien hankkijoina, voisimme olla jopa saamapuolella.
Kaikki ”marjat” olisi Suomessa opeteltava vihdoinkin poimimaan omin voimin. Työtä ja vaivaa se tietenkin maailman onnellisimmalta kansalta vaatii, mutta olisi sille tuskin mahdoton ponnistus.

Työtä ja vaivaa se tietenkin maailman onnellisimmalta kansalta vaatii.

Euroopan menestys on välttämätöntä Suomelle. Lähes kaksi kolmasosaa viennistämme menee tälle alueelle. Kaikki hyvät neuvot maanosamme tulevaisuuden turvaamiseksi ovat enemmän kuin tervetulleita. Nykyistäkin ehdotusta voidaan ja tultaneen vielä muuttamaan sen lopullisen käsittelyn yhteydessä syksyllä.
En ole vielä nähnyt yhtään järkevää ehdotusta, miten perussuomalaiset hoitavat maamme taloudenpidon ja turvaavat hyvinvointimme jatkon vaikeassa kriisitilanteessa. Todellista isänmaallisuutta olisi tehdä edes yksi sellainen; ja lopettaa kaiken yhteistyön vastustaminen ja perusteettomat nollapuheet.
Iso-Britannian brexit-kokemuksetkin tulevat lähivuosina olemaan surullisia, jopa pelottavia. Niistä kannattaa ottaa oppia; ja välttää varma taloudellinen ”alamäki”.

ILKKA HUOVIO

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Lukijan mielipide: Menot ja tulot EU:ssa

  • 10.8.2020 at 02:33
    Permalink

    EU tahallaan vaikeuttaa Ison-Britannian eroa, toki I-B:kin osaa vaatia rusinoita pullasta, mutta selkeästi EU ei halua erosta mallia, jota muut fiksut maat seuraisi. Suomi pärjäsi ennen EU:takin, en näe mitään syytä miksei pärjäisi. EU on tuonut Suomelle vain kurjuutta, verorahat valuu maan ulkopuolelle, päätäntävallan häviäminen, Suomen kehityksen meno taaksepäin samalle kehitysmaatasolle kuin muussa Euroopassa, velan määrä kasvaa, rikollisten vapaa liikkuvuus, turvapaikanhakijoiden invaasio EU:n avustamana, ym. muutama pahin mainitakseni.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko asioinut poliisin kanssa sähköisesti?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä