0

Lemillä oli elokuussa Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste

Lemillä oli elokuussa Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste, selviää elokuun 2020 työllisyyskatsauksesta.
Lemillä työttömiä työnhakijoita oli elokuussa 114, kun vielä heinäkuussa heitä oli 151. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,4 prosenttia.
Savitaipaleella työttömiä työnhakijoita oli elokuussa 131, heinäkuussa 154. Työttömyysprosentti oli 9,5. Taipalsaarella vastaavat luvut olivat 210, 269 ja 9,7.
 
Lemillä työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli 12 henkilöä, Savitaipaleella 10 ja Taipalsaarella 33. Avoimia työpaikkoja Lemillä ei elokuussa ollut yhtään. Savitaipaleella oli 13 ja Taipalsaarella 9. Kaikissa Kaakkois-Suomen kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä nousi elokuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Prosentuaalisesti nousu oli suurinta Taipalsaarella (51 %).
 
Kaikkiaan Kaakkois-Suomessa oli työttömiä työnhakijoita elokuun lopussa 26 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
Lomautettujen määrä nousi reilusti verrattuna viime vuoden elokuun tilanteeseen, mutta laski kuitenkin selkeästi menneen kevään luvuista, joihin koronatilanne vaikutti kovastikin.
 
Avoimia työpaikkoja koko Kaakkois-Suomessa oli 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Tiedot selviävät Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston juuri julkaisemasta elokuun työllisyyskatsauksesta. Katsaus julkaistaan kuukausittain.
 
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Leivotko?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä