Kunnanhallitus piti pintansa Olkkolasta – Yrittäjä Kirsi Keskitalo jätti oikaisuvaatimuksen päätöksestä irtisanoa vuokrasopimus, vaatimus todettiin aiheettomaksi

Olkkolan kartanoa vuokrannut Kirsi Keskitalo ei hyväksynyt Savitaipaleen kunnan päätöstä kartanon vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Keskitalo jätti asiasta oikaisuvaatimuksen, jonka kunnanhallitus maanantain

Savitaipaleen kunta haluaa kehittää Olkkolan alueen toimintaa ja kunnanhallitus päätyi näin ollen irtisanomaan Olkkolan kartanon vuokrasopimuksen. (Kuva: Matias Lövberg)

Anniina Meuronen

Olkkolan kartanoa vuokrannut Kirsi Keskitalo ei hyväksynyt Savitaipaleen kunnan päätöstä kartanon vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Keskitalo jätti asiasta oikaisuvaatimuksen, jonka kunnanhallitus maanantain kokouksessaan totesi aiheettomaksi. Kunnanhallitus päätti irtisanoa Keskitalon Helmi hovit ja kartanot -yrityksen kanssa voimassa olleen vuokrasopimuksen lokakuun ensimmäisestä päivästä lukien. Sopimuksen kuuden kuukauden irtisanomisajan vuoksi sopimus päättyy viimeistään maaliskuun 2021 lopussa. Irtisanomisen perusteiksi kerrottiin satsaaminen toiminnan kehittämiseen ja karavaanialueen toteutus. Kunnassa katsotaan Keskitalon kanssa käydyn useita keskusteluja Olkkolan kartanon kehittämistarpeista. Keskusteluissa on sivuttu myös kuntalaisten kokemuksia toiminnasta. Palveluiden monipuolistaminen ja toiminnan uudistaminen on ollut toiveena. Olkkolaan aletaan hakea uutta vuokralaista avoimella haulla. Aikataulu selviää syksyn aikana. Keskitalon päätöksestä jättämä oikaisuvaatimus tuli kuntaan 5. lokakuuta. Hänestä vuokrasopimuksen irtisanominen ei noudattanut hyvää tapaa, eikä syy ole hyväksyttävä. Keskitalo kirjoitti vaatimuksessaan, että vuokrasopimuksen irtisanomisesta aiheutuu vuokralaiselle kohtuutonta haittaa, sillä yrittäjä on käyttänyt paljon aikaa muun muassa kohteen markkinointiin, investointeihin ja muuhun. Myös koronatilanne on kurittanut yritystä ja toimintaa. Keskitalo vetosi myös, ettei kulunut kesä voinut realiteeteista johtuen olla sellainen kuin oli suunniteltu. Hän sanoi myös vetoomuksessaan, ettei hänelle kerrottu suunnitelmista esimerkiksi karavaanialueen suhteen. Hän kirjoitti hakeneensa vuokranalennusta kahden kuukauden ajalta koronatilanteen aiheuttaman ahdingon vuoksi sitä kuitenkaan saamatta ja kertoi myös esitelleensä uusia liiketoimintasuunnitelmia. Kunnanhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen. Perusteluissa muistutetaan, että tulevassa haussa myös nykyisellä yrittäjällä on oikeus hakea vuokralaiseksi. Kunnanhallitus tiedostaa koronatilanteen aiheuttamat haasteet. Keskitalon esittämien vuokranalennusperusteiden ei katsottu täyttäneen maksuvapautustuen ehtoja. Aiheesta aiemmin: Savitaipaleen kunta irtisanoo Olkkolan kartanon vuokrasopimuksen – perusteiksi mainitaan toiminnan kehittäminen ja karavaanialueen toteuttaminen (24.9.2020) ANNIINA MEURONEN anniina.meuronen@lansisaimaa.fi Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka