0

Lemin kirkonkylän sähköverkkoa rakennetaan säävarmaksi

Lappeenrannan Energiaverkot Oy toteuttaa säävarmoja sähköverkkoja, ja kohteena on Länsi-Saimaan alueelta myös Lemin kirkonkylä.
Energiaverkot kertoo tiedotteessaan, että Lemillä tullaan rakentamaan sähköasemalta säävarma yhteys kirkonkylälle. Saneerauskohde on osa koko verkkoalueen pitkän tähtäimen suunnitelmaa säävarmoista sähköverkoista. Urakka tulee kustantamaan reilun miljoona euroa. Työt ovat käynnissä.
 
Energiaverkkojen sähkön rakennuttajapäällikkö Jouni Horppu kertoo tiedotteessa, että työhön kuuluu keskijännitekaapelointia reilun kymmenen kilometriä ja pienjännitekaapelointia 13 kilometriä. Kaapeloinnin vaikutusalueella ja Lemin kirkonkylällä on noin 650 sähkön verkkopalvelun käyttöpaikkaa. Saneeraus tulee parantamaan satojen kiinteistöjen sähkön toimitusvarmuutta.
 
Työt ovat alkaneet huhtikuussa. Urakan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Purku- ja jälkityöt jäävät ensi vuodelle. Asukkaita tiedotetaan erikseen, jos uuden sähkölinjan käyttöönotosta aiheutuu sähkökatkoja.
 
Energiaverkkojen nyt rakentamat verkot ovat satsaus pitkälle tulevaisuuteen.
– Uuden verkon mukana rakennetaan niin sanottua älyverkkoa, jotta vikojen paikallistaminen, rajaaminen ja korjaaminen olisi tulevaisuudessa nopeampaa, Horppu sanoo.
 
Verkoston mitoituksessa huomioidaan alueen muuttuva sähköntarve ja mahdollinen pientuotannon määrän kasvaminen.
 
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Leivotko?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä