0

Eksoten alueella on ollut tähän mennessä kaikkiaan 68 koronavirustapausta – Eksote tiedotti tänään, että Lappeenrannassa liikuntamaassa ja Fitness24Seven-kuntosalilla on ollut koronavirusta kantava henkilö; samassa paikassa olleiden on syytä tarkkailla oloaan

Lappeenrannassa lasten liikuntamaassa 18. lokakuuta ja Fitness24Seven-salilla 19. lokakuuta on ollut koronavirusta kantava henkilö. Asiasta tiedotti Eksote tänäään torstaina.
 
Lasten liikuntamaa oli viime sunnuntaina Kourulan palloiluhallissa kello 10– 13. Kyseisessä paikassa tuolloin olleiden tulee nyt seurata vointiaan tavallistakin tarkemmin.
 
Maanantaina 19. lokakuuta kello 19– 20 sama henkilö on ollut Fitness24Seven-salilla. Eksote muistuttaa, että mahdollisten infektio-oireiden ilmaantuessa paikalla kyseissä paikoissa kyseisiin aikoihin olleiden tulee mennä herkästi koronatestiin. Testi pyritään ottamaan nopeasti, noin 1– 2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.
 
Testiin voi varata ajan omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai päivystysapuun 116 117. Päänsärky, nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, maku- ja hajuaistin menetys sekä vatsaoireet ovat yksittäisinäkin syitä hakeutua koronavirustestiin.
 
Eksote muistuttaa tiedotteessaan, että infektio-oireisena ei saa mennä varhaiskasvatukseen, kouluun tai työpaikalle, eikä myöskään liikkua julkisissa paikoissa.
– Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty, tiedotteessa huomautetaan.
 
Myös kasvomaskisuosituksesta muistutetaan. Maskia suositellaan käytettävän joukkoliikenteessä tai tilanteissa, joissa 1,5 metrin turvaväliä ei voida pitää.
 
Eksoten koronavirustauti lukuina -sivuston mukaan tänään torstaina 22. lokakuuta kello 16 mennessä Eksoten alueella on ollut kaikkiaan 68 positiivista koronavirustapausta.
 
LSS
toimitus@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.