Suomenniemen 10-Paikka kiinnosti kesällä – naisten hyvinvointileirillä selvisi, että uuden vuokralaisen paikassa vetämälle toiminnalle oli tarvetta; nyt vuokrasopimus on päättynyt, ensi kesä kysymysmerkki ja paikan omistaja pohtii kohteen myymistä

Yrittäjä Mari Frostell piti 10-Paikassa kesällä naisten hyvinvointileirin. Vastaanotto oli hyvä.

Kesä 10-Paikassa Suomenniemellä meni hyvin. Entisestä Puolmatkasta 10-Paikaksi keväällä muuntunut kohde Kauriansalmella päätyi Kauniaisissa asuvan Mari Frostellin vuokrattavaksi alkukesästä. Paikan omistaa Seppo-Juhani Savolaisen matkatoimisto Sjoy Travel. Kevään koronavirustilanne oli hetken paremmassa jamassa, ja juhannuksen tienoilla ihmiset uskaltautuivat lähtemään reissuun. Juhannuksena 10-Paikan uudestaan sisustetuissa mökeissä oli jo yöpyjiä. Frostellin suunnitelmat pitää useita naisten hyvinvointileirejä eivät kuitenkaan täysin toteutuneet. Yksi leiri kuitenkin saatiin pidettyä. – Leiritoiminta jäi pienimuotoiseksi, mutta ne harvat, jotka osallistuivat, tykkäsivät. 10-Paikka paikkana toimi hyvin, Frostell iloitsee. Hän on kohtuullisen tyytyväinen kesään. Olosuhteet koronan takia olivat mitä olivat. – Hiljaisesti meni, mutta kulut saatiin katettua. Juhannuksena pikkumökit olivat täynnä, mutta muutoin loppukesästä paikan päällä kävi satunnaisesti yöpyjiä. Frostellin vuokrasopimus on nyt päättynyt, ja jatko on vielä auki. – Jos sopimus jatkuisi, niin markkinointia ja näkyvyyttä on lisättävä. Hän keräsi kävijöiltä palautetta. Paikalle sattui muun muassa pyöräilevä pariskunta. He eivät olleet tietoisia kyseisestä paikasta, mutta olivat Suomenniemen sivujen kautta nähneet. – Pyörämatkalla oleville tämä sijainti on hyvä. Leiriläisten palautteissa tien läheisyys nähtiin huonona. Toteutuneen hyvinvointileirin kaikki viisi leiriläistä olivat pääkaupunkiseudulta. Yhdelle leirille oli ilmoittautunut kymmenen henkilöä, mutta leiri jäi peruutusten takia pitämättä. – En tiedä koronako oli sitten syynä. Löysin myös hyvän joogaohjaajan, ja tarkoitus olisi ollut pitää joogaleiri. Siihen ei löytynyt enää osallistujia. Paikassa kesällä pidetyssä musiikki-illassa kävi noin 30 ihmistä tutustumassa paikkoihin. Frostell kertoo, että tutustumistilaisuus kiinnosti paikallisia erityisesti. Hän itsekin pitää paikasta nyt kovasti. – Hienoa aluetta se seutu. Mainontaa oli tori.fi:ssä, Facebookissa ja sjoy.fi-sivustolla sekä Suomenniemen nettisivuilla. Puskaradio lauloi omassa verkostossa. – Näen kyllä, että tällaiselle toiminnalle on kysyntää, Frostell summaa. Tällä hetkellä 10-Paikka on tyhjillään. Omistaja Seppo-Juhani Savolainen on myös tyytyväinen kesään ja siihen, että paikat ovat nyt kunnossa. Hän miettii, että todennäköisesti tulee laittamaan paikan myyntiin.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Lansisaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi