Lukijan mielipide: Eksoten hyppy tuntemattomaan

Kunnat on asetettu puun ja kuoren väliin Eksoten palkkaharmonisoinnista aiheutuvien kulujen kattamisessa. Joko kirjataan kuntien tilinpäätökseen kymmenien miljoonien varaukset, sitä

Mervi Rings

Kunnat on asetettu puun ja kuoren väliin Eksoten palkkaharmonisoinnista aiheutuvien kulujen kattamisessa.

Joko kirjataan kuntien tilinpäätökseen kymmenien miljoonien varaukset, sitä myötä alijäämät ja tulevien vuosien talousarvioihin Eksoten kustannusuran hurja nousu.

Tai tehdään hyppy tuntemattomaan suostumalla järjestelyyn, jossa ilmestyisikin satoja miljoonia ”myymällä” Eksoten omistuksessa oleva keskussairaalarakennus tai sen osia Eksoten perustamalle keskinäiselle kiinteistöyhtiölle ”markkinahintaan”.

Kuitenkin jo pelkästään markkina-arvon määrittelyyn liittyy merkittävä epävarmuus muista riskeistä puhumattakaan.

Kuntayhtymä pyytää jäsenkunniltansa lausuntoa, hyväksyvätkö ne suunnitelmaraakileen.

Eksoten hallituksen esityslistalla olevan esityksen mukaan kunnat joutuisivat pikaisesti lähes sokkona valitsemaan ruton tai koleran välillä.

Mielestäni suunnitelmaa on täsmennettävä monilta osin, tehtävä huolellinen riskien arviointi ja lausuntoon varattava riittävästi aikaa.

Päättäjänä tarvitsen päätöksenteon tueksi vaihtoehtojen, yhtiöittämisen riskien arviointia.

Erityisen tärkeää on, että satojen miljoonien päätöksenteossa olennaiset riskit tunnistetaan ja kuvataan, arvioidaan riskin toteutumisen vaikutukset, toteutumisen todennäköisyys ja mahdollisuudet hallita riski.

MERVI RINGS (kok.)

kunnanvaltuutettu,

kunnanhallituksen jäsen

Lemi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka