0

Valoteema on yhteistä Etelä-Karjalassa paraikaa käynnissä olevalla Metkat -lastenkulttuuriviikolla

Tällä viikolla vietetään Etelä-Karjalassa perinteistä Metkat –lastenkulttuuriviikkoa. Koronatilanteesta johtuen ohjelmaa ei liiemmin ole, mutta Metkat-kuntien yhteiseen valoteemaan osallistuttiin myös Savitaipaleella.

Savitaipaleella Heituinlahden eskarit, Kivikoulun eskarit ja Europaeuksen koulun 4 a-, b- ja c-luokkalaiset tekivät somisteita kulttuuritoimen hankkimista valonauhoista. Materiaalivalinnoissa keskiössä olivat kierrätysmateriaalit; karkkipaperit, purkkien kannet ja tyhjät tuikkukupit.

Heituinlahden esikoululaisten valonauha ilostuttaa eskarin seinällä Heituinlahdessa. Kivikoulun eskarit ja 4-luokkalaiset toivat toisen nauhan kirjaston läheiseen puistoon. Valot sytytettiin yhdessä mehu-karkkitarjoilun kera. Valopallot ilostuttavat ja valaisevat nyt ohikulkijoita ja Suvannon asukkaita Peltoinlahdentien varressa.

Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta maakunnan hehkuvasta taiteesta tehdään kooste Metkun somekanaville Facebookiin ja Instagramiin.
Myös Lemillä ja Taipalsaarella on rakennettu heijastinpuita.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Oletko jo aloittanut joululahjojen hankkimisen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä