0

Suuri Jänkäsalo pääsee televisioon – pidetty Veden saartamat -dokumenttisarja käy Taipalsaarella

Taipalsaaren Suuri Jänkäsalo saa televisiojulkisuutta ensi vuoden alussa. Saaristoista kertova Veden saartamat -dokumenttisarja alkaa tammikuussa. Yksi sarjan jakso on omistettu Taipalsaaren Suurelle Jänkäsalolle.

Suureen Jänkäsaloon saatiin lossi vuonna 2005. Lossin tulo aikaansai sen, että saareen muutti vakituisia asukkaita. Lossi on kohtaamispaikka, ja lossia kuljettavalle Mikki Fromille Suuri Jänkäsalo on työtä ja vapaa-aikaa, sillä hän viettää mökillään paljon vapaa-aikaansa. Fromiin tutustutaan jaksossa.

Taipalsaaren jaksossa myös nähtävää Tuomo Hyyryläistä kuvaillaan tuotannosta vastaavan DocArtin tiedotteessa todelliseksi Suuren Jänkäsalon puuhapeteksi. Hänen ansiosta saaressa on paloauto, kioski ja kirjasto. Jaksossa esiintyy myös hänen Thaimaasta kotoisin oleva vaimonsa Sukanda Hyyryläinen. Ruudussa nähdään myös kuusihenkinen Kylmän perhe, joka jätti kaupungin ja siirtyi asumaan luonnon rauhaan. Perhe on todennut saaren opettavaiseksi ympäristöksi.

Veden saartamat -dokumenttisarja nähtiin TV1:ssä vuonna 2013. Sarja oli pidetty.

Uudella kaudella Petteri Saarion ohjaamassa sarjassa vieraillaan Suuren Jänkäsalon lisäksi Saaristomerellä, Kustavin saaristossa Selkämerellä ja Perämerellä Hailuodossa.
Suuri Jänkäsalo -jakso tulee nähtäville Yle Areenaan 3. tammikuuta 2021. Televisiosta se tulee TV1:ltä sunnuntaina 10. tammikuuta kello 18.15.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.