0

Heili-kirjastot haastavat aikuiset lukemaan – Kirjastokino-palvelu otetaan käyttöön vuodenvaihteessa

Etelä-Karjalan Heili-kirjastot ovat laatineet aikuisten lukuhaasteen vuodelle 2021, kertoo Lappeenrannan kaupunki tiedotteessaan.
Mukana ovat myös Lemin ja Savitaipaleen kunnankirjastot sekä Taipalsaaren kirjasto.
Lukuhaasteen kerrotaan olevan leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa on 25 erilaista tapaa valita uutta luettavaa. Tämä on Heili-kirjastojen ensimmäinen lukuhaastevuosi.

Lukuhaaste on avoin kaikille lukemisesta kiinnostuneille. Tarkoituksena on lisätä lukuiloa, ei lukustressiä.
Lukuhaaste löytyy kaikista Heili-kirjastojen toimipisteistä sekä Heili-verkkokirjastosta.
Täytetyn lomakkeen kirjastoon palauttaneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja vuoden 2022 alussa.

Vuoden 2021 alussa Heili-kirjastot ottavat myös käyttöön Kirjastokino -elokuvapalvelun. Palveluun kirjaudutaan oman Heili-kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla.
Kirjastokinon valikoimassa on tällä hetkellä yli 500 elokuvaa ja tarjonta lisääntyy koko ajan. Palvelu ei pyri kilpailemaan kaupallisten suoratoistopalvelujen kanssa, vaan painotus on yleissivistävällä, harraste- ja muulla kirjastokulttuurin mukaisella sisällöllä.
Kirjastokinosta löytyy myös esimerkiksi liikkumiseen kannustavia videoita.

Kirjastokinon toimintamalliin kuuluu asiakkaan näkökulmasta vapaa lainaaminen ilman rajoituksia.
Elokuvia voi katsoa kuukaudessa niin monta kuin haluaa. Lainattua elokuvaa ei myöskään tarvitse lähteä palauttamaan kirjastoon.
Kirjastokinon kerrotaan olevan turvallinen, sillä asiakkaat tunnistetaan iän perusteella. Koko perhe voi käyttää palvelua omilla kirjastokorteillaan ja näin aikuiset ja lapset saavat itselleen sopivaa sisältöä.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.