1

Taipaleen seurakunta lähtee miinusmerkkiseen vuoteen – kirkkovaltuusto hyväksyi 168 000 euroa alijäämäisen talousarvion – seurakunnan jäsenmäärä on laskusuunnassa

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

Kommentteja aiheesta “Taipaleen seurakunta lähtee miinusmerkkiseen vuoteen – kirkkovaltuusto hyväksyi 168 000 euroa alijäämäisen talousarvion – seurakunnan jäsenmäärä on laskusuunnassa

  • 3.1.2021 at 11:17
    Permalink

    Talousvaikeudet ovat erittäin pahat. Kirkosta eroajia on paljon etenkin Lemin alueella, jossa verorahat ovat kelvanneet vain naapurikuntien velkojen maksuun. Kaksi vuotta uutta liitosta seuranneet ovat nähneet, ettei Lemin alueella saada edes seurakuntataloa kuntoon, sekin laitettiin kiinni neuvoston päätöksellä ja sen jälkeen ei ole tapahtunut muuta kuin yritys huutokaupata talo. Vuokralaiset häädettiin, vaikka olisivat voineet asua, mutta seurakunta ei tarvitse vuokrarahoja. Kellotapuli olisi kunnossa, jos viranhaltijat olisi toimeen panneet valtuuston päätökset, mutta mitään ei tapahtunut. Mikä erityisen erikoista on, niin samat viranhaltijat ovat jo pitkään pyörittäneet tätä. Istuessani kuuntelemassa ennen liitosta keskustelutilaisuudessa siellä kerrottiin, että hyvin menee niin kauan kun jäsenmäärä pysyy yli 9000. Noh nyt on nähty Lemin osalta tämä peli. Hurraa, että testamentti ainut toivo saada jotain aikaiseksi, kun samalla verorahat menevät muiden velkojen maksuun. Nyt voisi liitoksen kannattajat ja äänestäjät kokoontua ja kertoa mitä seuraavaksi, että Taipaleen seurakunta pelastuisi, kun leveät hartiat eivät näköjään yksin riitä.

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.