1

Taipaleen kirkkoneuvoston valinta sujui sutjakasti Lemin kirkossa pidetyssä kokouksessa – taipalsaarelainen Hanna Kuivanen jatkaa kirkkovaltuuston puheenjohtajana – kokouksessa jätettiin kolme aloitetta, joista yhdessä halutaan esityslistojen julkaisuun avoimuutta

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

2 kommenttia aiheesta “Taipaleen kirkkoneuvoston valinta sujui sutjakasti Lemin kirkossa pidetyssä kokouksessa – taipalsaarelainen Hanna Kuivanen jatkaa kirkkovaltuuston puheenjohtajana – kokouksessa jätettiin kolme aloitetta, joista yhdessä halutaan esityslistojen julkaisuun avoimuutta

 • 31.1.2021 at 15:21
  Permalink

  Erikoista on, että avoimuutta ei saada muuten kuin aloitteiden kanssa. Muissa seurakunnissa nämä asiat ovat arkipäivää. Luottamushenkilö Anu Karhu on esittänyt viransijaisten ottamisen viranhaltijapäätöksillä 6 kk jo ensimmäisessä Taipaleen kirkkovaltuustossa, mutta kukaan ei asiaa kannattanut, se on muissakin seurakunnissa käytössä. Työntekijät vaihtuvat tiheään ja hakevat aktiivisesti muualle töihin. Onko kaikki kunnossa, herää kysymys. Jukka Hirvi nosti asian esiin hyvin aloitteella.

  • 1.2.2021 at 11:55
   Permalink

   Seurakuntien hallinnon yleisessä kokousohjeistuksessa korostetaan julkisuusmyönteisyyttä. Suurin osa käsiteltävistä asioista on julkista. Esityslistojen julkistaminen vaatii aluksi valmistelijoilta ja päättäjiltä ehkä hieman enemmän vaivaa ja perehtymistä, mutta lisäisi kiinnostusta ja luottamusta asioiden hoitoon. Samalla vähenevät turhat huhut ja teoriat.

Comments are closed.