0

Eksote perui Savitaipaleen ja Luumäen hyvinvointiasemien kesäsulut – kunnista olisi ollut liian pitkä matka terveydenhoitoon muualle – Lemin ja Taipalsaaren hyvinvointiasemat suljetaan kesäksi aiempien suunnitelmien mukaisesti

Eksote on päättänyt perua suunnitelmansa sulkea Savitaipaleen ja Luumäen hyvinvointiasemat kesällä kuukaudeksi.
Eksoten terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo, että asiasta päätettiin Eksoten kuntajohtajien neuvottelukunnassa. Karhulan mukaan päätökseen vaikuttivat maantieteelliset syyt.
– Savitaipaleelta ja Luumäeltä on pitkä matka terveydenhoitoon muualle. Tästä syystä Savitaipaleen ja Luumäen kunnista tuli vahva vetoomus sen puolesta, että hyvinvointiasemat olisivat auki myös kesällä. Pääsimme asiassa hyvään kompromissiin.
Karhulan mukaan muut kunnat eivät ole esittäneet vetoomusta kesäsulkujen perumisesta.
Lemin, Taipalsaaren, Ruokolahden ja Rautjärven hyvinvointiasemat suljetaan kesäksi aiempien suunnitelmien mukaisesti.

Eksote ilmoitti tammikuussa hakevansa kuuden kunnan hyvinvointiasemien sulkemisella kuukaudeksi reilun 100 000 euron säästöjä.
Karhula kertoo, että Savitaipaleen ja Luumäen hyvinvointiasemien kesäsululla Eksote olisi säästänyt arviolta 50 000 euroa. Nyt tämä säästösumma pyritään hakemaan muualta.
– Säästöpaineita on. Varmasti tarkastellaan vuokralääkäritilannetta ja konsultin avulla säästöjä pyritään etsimään myös akuuttisairaalan puolelta, Karhula sanoo.

KANERVA JALARVO

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.