0

Vanha omakotitalo tuhoutui palossa täysin Taipalsaarella – talon omistaja loukkaantui lievästi ja hänet vietiin sairaalaan – noin 70 neliömetrin kokoinen talo paloi ilmiliekillä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Taipalsaarella maanantaina illalla 8. helmikuuta. Rakennus sijaitsee Kivistön kylässä.
Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan omakotitalon omistaja loukkaantui palossa lievästi. Ensihoito kuljetti hänet sairaalaan.
– Kyseessä on vanhempi mies. Hän on vielä hyvin sekavassa tilassa, minkä vuoksi häntä ei ole päästy kuulemaan, päivystävä palomestari Pasi Korpela kertoi maanantai-iltana.
Korpelan mukaan omakotitalon asukas oli joko itse päässyt talosta ulos tai hän oli päässyt ulos ohikulkijan avustamana. Hälytyksen tulipalosta teki ohikulkija.
Korpelan mukaan noin 70 neliömetrin kokoinen vanha omakotitalo oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.
– Mitään ei ollut tehtävissä rakennuksen pelastamiseksi. Kattokin oli siinä vaiheessa jo romahtanut osittain.

Rakennuksen sammutustyöt olivat illalla kello 19 jälkeen vielä käynnissä. Korpela arvioi omakotitalon tuhoutuvan kokonaan.
Korpelan mukaan talon pihapiirissä on aitta tai ulkorakennus, mutta palon leviämisvaaraa ei ollut.
Palon syttymissyystä ei ole tässä vaiheessa tietoa.
– Siitä ei ole tietoa, mitä ennen palon alkamista on tapahtunut, sillä talon omistajaa ei ole päästy vielä kuulemaan. Tutkimukset palon syttymissyystä alkavat huomenna (tiistaina), Korpela sanoi.
Palopaikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren paloasemilta.
Hälytys palosta tuli noin kello 18.

KANERVA JALARVO

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.