0

Kutilan kanavaa valmistellaan nyt kuntavetoiseksi Kimolan tapaan – Taipalsaaren kunnanhallitus totesi, että suunniteltu yhtiömalli ei ole tarkoituksenmukainen – kunnan kokonaiskustannukset eivät muutu viime vuonna päätetystä

Kutilan kanavahankkeen valmistelua jatketaan Taipalsaarella kuntavetoisesti yhtiömallin sijaan.
Taipalsaaren kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina 8. helmikuuta ja päätyi esittämään kunnanvaltuustolle, että Kutilan kanava toteutetaan Taipalsaaren kunnan omistukseen ja taseeseen.

Kunnan kokonaiskustannukset pysyvät sellaisina kuin ne viime lokakuussa päätettiin. Tuolloin kunnanvaltuusto varasi 2,25 miljoonan euron investointimäärärahan vuosille 2022–2023 Kutilan kanavan rakentamiseen.
Samalla vuodelle 2020 varattiin 225 000 euroa kanavayhtiön osakepääomaa varten. Mainittu summa voidaan osoittaa kanavan suunnitteluun.
Kuntavetoinen malli tarkoittaa sitä, että Taipalsaaren kunta rakentaa Kutilan kanavan omistukseensa. Lappeenranta ja muut kunnat rahoittavat Taipalsaaren investointia rahoitusosuuksina aiempien päätöstensä mukaisilla euromäärillä. Vastaavaa mallia on käytetty aiemmin Kimolan kanavan rakentamisessa.

Viime vuonna tehtyjen Kutilan kanavaa koskevien päätösten jälkeen Taipalsaari ja Lappeenranta jatkoivat asian selvittelyä.
Kävi ilmi, että aiemmin valmistelussa ollut osakeyhtiövaihtoehto kanavan toteuttamisen hallinnollisena muotona ei ole tarkoituksenmukainen.
Taipalsaaren kunnanhallitus päätti 12. lokakuuta Kutilan kanava Oy:n perustamisesta, mutta päätöstä ei toimeenpantu puuttuvien lisäselvitysten takia.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.