0

Taipalsaaren kunnanvaltuustossa jätetyt koulualoitteet jäivät telineisiin – Saimaanharjun vanha alakoulurakennus on tarkoitus purkaa vuonna 2022, mutta uudelle ei löytynyt lautakuntien käsittelyssä perusteita

Taipalsaaren kunnanvaltuustossa viime syksynä jätetyt Saimaanharjun alakouluun liittyvät aloitteet eivät sellaisinaan johda niissä esitettyihin toimenpiteisiin.

Syyskuussa kunnanvaltuutetut Maiju Alve (kesk.), Turo Haapamäki (sd.) ja Taipalsaari-liikkeen Heikki Niiva esittivät Elinvoimainen Taipalsaari – asukasluvun laskulle jarrua -otsikoidussa aloitteessa, että Saimaanharjulle tulisi rakentaa hirsikoulu nykyisen tyhjillään olevan alakoulurakennuksen tilalle.
Uusi koulu rakennettaisiin siten, että se voitaisiin kohtuullisin kustannuksin muuttaa senioreiden rivitaloasunnoiksi.

Sivistyslautakunta ei nähnyt Saimaanharjun uuden koulun rakentamisen tuovan sellaista elinvoimaa, jota aloitteessa haetaan.

Aloite eteni joulukuussa Taipalsaaren sivistyslautakunnan ja teknisen lautakunnan yhteisvalmisteluun.
Sivistyslautakunta päätti, että aloite ei aiheuta toimenpiteitä sivistyspalvelujen näkökulmasta, sillä oppilasmääräennusteen perusteella tarvetta uuden koulun rakentamiselle ei ole.
Sivistyslautakunta ei nähnyt Saimaanharjun uuden koulun rakentamisen tuovan sellaista elinvoimaa, jota aloitteessa haetaan.
Myös tekninen lautakunta painoi jarrua ja päätti esittää kunnanhallitukselle, että mainittu aloite ei aiheuta toimenpiteitä teknisen toimen osalta.
Vuonna 2017 laadittujen suunnitelmien ja arvioiden mukaan Saimaanharjun uuden koulun rakentaminen maksaisi vajaat kolme miljoonaa euroa ja vanhan alakoulurakennuksen purkaminen lisäksi noin 300 000 euroa. Kunta ei ole talous- ja investointiarvioissaan tällaisiin kuluihin varautunut.

Viime lokakuussa Alve, Haapamäki ja Niiva jättivät toisen aloitteen, jossa esitettiin Saimaanharjun vanhan alakoulurakennuksen pikaista purkamista.
Tässäkin tapauksessa tekninen lautakunta totesi, ettei aloite aiheuta toimenpiteitä tekniselle toimelle, sillä kunnanvaltuusto päätti viime joulukuussa kuluvan vuoden investointiohjelmasta, jossa Saimaanharjun alakoulurakennuksen purkaminen siirrettiin kunnanhallituksen esityksen mukaisesti toteuttavaksi vuonna 2022.

Taipalsaaren kunnanhallitus käsitteli molempia aloitteita viime viikolla.
Syyskuisen aloitteen kohdalla kunnanhallitus päätti, että kunnan elin- ja vetovoimaa edistetään tässä vaiheessa muilla toimilla kuin Saimaanharjun uudella koulurakennuksella.
Lokakuussa jätetty purkamisaloite todettiin käsitellyksi kunnanvaltuuston joulukuisella päätöksellä.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.