0

Koronavirusvariantit ovat lisääntyneet Etelä-Karjalassa – ylilääkäri Sami Raasakan mukaan käynnissä on nyt viivytystaistelu

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Etelä-Karjalassa pienessä nousussa ja alueella on todettu enenevästi virusvariantteja. Epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa, tiistaina kokoontunut Covid-19-tilannekuvaryhmä toteaa tiedotteessa.
Eksoten avoterveydenhuollon ylilääkäri Sami Raasakka pitää tilannetta aikaisempaa huolestuttavampana.
– Käymme nyt viruksen kanssa viivytystaistelua, hän sanoo.
Tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut toistaiseksi hyvin.Tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula kertoo, että tartuntoja on tullut alueelle muista sairaanhoitopiireistä ja joitakin myös ulkomailta. Noin puolet viime aikojen havaituista positiivisista näytteistä on löytynyt karanteenissa olevilta tai todettuihin tartuntaketjuihin kuuluvilta henkilöiltä.
– Näistä suuri osa on saatu pysäytettyä. On tärkeää, että karanteenissa olevat henkilöt noudattavat ohjeita, niin saamme ketjut katkaistua tehokkaasti, Karhula kehottaa.

Työryhmä toivoo, että hiihtolomia vietetään pienellä joukolla ja ohjeita noudattaen.
– Olemme edelleen kiihtymisvaiheessa ja suosituksia tullaan tämänhetkisen tilanteen valossa arvioiden jatkamaan maaliskuussa. Tautitapaukset eivät ole valitettavasti vähentyneet ja virusvarianttien lisääntyessä tilanne voi muuttua nopeastikin, Raasakka muistuttaa.
Ulkona tapahtuvat hiihtoretket ja -tapahtumat, joita ei voi kutsua yleisötapahtumiksi ovat työryhmän mukaan suositeltavia. Ne eivät aiheuta tautiriskiä, kun osallistujat eivät kokoonnu suurissa ryhmissä.

Etelä-Karjalaan asetetut suositukset ovat ennallaan, eli sisä- ja ulkotapahtumissa on 20 hengen kokoontumisrajoitus, ja yksityishenkilöitä koskee 10 hengen kokoontumisrajoitus.
Lasten ja nuorten ottelu- ja pelitoimintaa ei suositella, mutta harrastustoiminta voi jatkua harkintaa käyttäen. Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa suositellaan keskeytettäväksi joukkue- ja kontaktilajeissa.
Kuntavaalien tilanteeseen otetaan kantaa tarkemmin maaliskuussa.

SOILE TANKKA
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.