Liikuntatiloja kiinni, nuorisotyötä etänä, harrastuksia vielä enemmän tauolle… – katso tästä Länsi-Saimaan kuntien tiedottamat uudet muutokset koronavirusepidemian kuriin saamiseksi

Kunnat myös Länsi-Saimaan alueella ovat nyt kiristäneet rajoitustoimiaan koronaepidemian pitkittymisestä johtuen. Alueellinen tilannekuvaryhmä Etelä-Karjalassa päivitti tiistaina 2. maaliskuuta maakunnan suositukset

Moni suositus tai rajoitus on jo viime vuodesta tuttu. Esimerkiksi lehtien lukeminen kirjastoissa on tauolla. Kuva on Savitaipaleen kirjastosta viime vuodelta.

Anniina Meuronen

Kunnat myös Länsi-Saimaan alueella ovat nyt kiristäneet rajoitustoimiaan koronaepidemian pitkittymisestä johtuen. Alueellinen tilannekuvaryhmä Etelä-Karjalassa päivitti tiistaina 2. maaliskuuta maakunnan suositukset nykytilanteessa. Maakunta on epidemian leviämisvaiheessa.

LEMI

Lemin kunta tiedottaa, että tästä päivästä lähtien kirjastossa siirrytään noutopalveluun. Kaikki tapahtumat ja kokoontumiset kirjastossa on toistaiseksi peruttu. Asiakkaat voivat noutaa ennakkoon varaamaansa aineistoa. Palautuksessa pyydetään suosimaan palautusliikkua. Kirjastossa saa asioida vain välttämättömän ajan. Lehtisali on suljettu, eikä yleisökone ole käytössä.

1.– 6. -luokkien opetus säilyy lähiopetuksena, mutta yläkoulu siirtyy maanantaista 8. maaliskuuta lähtien etäopetukseen kolmeksi viikoksi. Etäopetuksessa oleville järjestetään mahdollisuus noutaa ateria tai ruokatarvikekassi. Oppilaille ja huoltajille on tiedotettu asiasta Wilmassa.

Kunnan liikuntapaikat on suljettu yleisöltä maaliskuun loppuun saakka. Kuntiosali pidetään toistaiseksi auki, mutta samaan aikaan siellä saa olla enintään kuusi henkilöä. Kuntosaliaikoja ei voi uusia tavalliseen tapaan kirjastossa, koska kirjaston kassapalvelu ei ole käytössä. Jos avaimesta loppuu aika, tulee laittaa nimellä, osoitteella ja puhelinnumerolla varustettu sähköpostiviesti osoitteeseen kuntosali@lemi.fi. Uusia avaimia ei maaliskuun aikana myydä, eikä avainpanttien palautuksia tehdä.

Kuntosaliasioista saa lisätietoa myös numeroista 040 624 0900 tai 040 072 1901.

Nuorisotyötä on siirretty mahdollisuuksien mukaan verkkoon. Nuorisotyötä tehdään mahdollisuuksien mukaan myös ulkona. Tilat toimivat varausperiaatteella. Tarkempaa ohjeistusta saa nuoriso-ohjaajalta.

Varhaiskasvatus jatkuu normaalisti. Maskisuositus koskee henkilöstöä ja tiloissa vierailevia.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset jatkuvat normaalisti, mutta viranomaisohjeet huomioiden.

Kunnanvirastolla asiointiin pitää varata aika. Puhelin ja sähköposti ovat vallitsevassa tilanteessa suositelluimmat välineet asioidenhoitoon.

SAVITAIPALE

Savitaipaleen kunta tiedottaa sivuillaan, että vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien lasten harrastukset sisätiloissa sallitaan enintään kymmenen hengen pienryhmissä. Ohjaaja lasketaan henkilömäärään. Ryhmät eivät saa sekoittua. Lähikontaktit tulee välttää. Perheliikunta- ja perhemuskaritoiminta ovat tauolla.

Vuosina 2001– 2007 syntyneille sallitaan ulkona tapahtuvat harrastukset. Ryhmäkoko saa olla enintään 20 henkilöä. Ohjaaja lasketaan määrään. Sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta keskeytetään. Aikuisten harrastustoiminta keskeytetään.

Kirjaston lainaustoiminta jatkuu toistaiseksi, mutta asiointiaika tulee olla mahdollisimman lyhyt. Ennakkovarauksiin kannustetaan, jotta paikan päällä kuluva aika minimoituu. Lehtisali on kiinni.

Kunnan liikuntapaikat ovat toistaiseksi suljettuina.

Varhaiskasvatuksessa jatketaan entiseen tapaan. Alakoulut ovat lähiopetuksessa, yläkoulu ja lukio siirtyvät etäopetukseen 8. maaliskuuta alkaen. Nuorisotila on suljettu. Nuorisotyötä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etänä.

Savitaipaleen kansalaisopiston lähiopetus on keskeytetty. Etäopetusryhmät jatkavat.

Kunnantaloasioinnin toivotaan hoituvan puhelimessa tai sähköpostilla. Lähiasiointi sallitaan vain poikkeustilanteissa, ajanvaraus pitää olla.

TAIPALSAARI

Taipalsaarella yläkoulun yleisluokat siirtyvät etäopetukseen 8.– 26. maaliskuuta väliseksi ajaksi. Lähiopetukseen voidaan kutsua oppilaita, joille se katsotaan välttämättömäksi. Etäopetuksessa olijoille järjestetään noutoruoka. Varhaiskasvatus ja 1.– 6. -luokat jatkavat ennallaan.

Nuorisotila Helmi siirtyi toimimaan etäyhteyksillä maaliskuun alusta. Kohtaamispaikka Luoto sekä kunnantalo ovat suljettuina tästä päivästä lukien.

Kirjasto on siirtynyt noutopalveluun. Ennakkoon varattu aineisto voidaan hakea kirjastosta. Varaukset voi tehdä Heili-verkkokirjastossa, puhelimella tai sähköpostilla. Palautukset tulee jättää palautusluukkuun.

Kunnan sisäliikuntatilat suljetaan yleisöltä. Maksettu kuntosalin käyttöaika hyvitetään, kun sulku päättyy. Aikuisten ryhmäharrastukset keskeytetään. Vuonna 2008 syntyneiden ja siitä nuorempien lasten harrastukset sisätiloissa sallitaan maksimissaan kymmenen hengen ryhmissä. Ulkona toteutettavat harrastukset sallitaan 2001– 2007 syntyneille. Ryhmäkoko ei saa olla yli 20 henkilöä. Ohjaaja on laskettu mukaan henkilömäärään.

Kaikki pukuhuonetilat ovat suljettuina.

Käsidesin, kasvomaskin ja turvavälien tärkeydestä muistutetaan edelleen.

Kuntien ja Eksoten tiedotusta kehoitetaan seuraamaan. Vahva maskisuositus pätee ja hygieniaohjeista muistutetaan edelleen.

Valtioneuvosto totesi tasavallan presidentin kanssa 1. maaliskuuta Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen johdosta. Valtioneuvoston sivuilla muistutetaan, että voimassa on sekä koko maata koskevia että alueellisia suosituksia. Alueelliset toimenpiteet riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Valtakunnallista tietoa alueiden suosituksista ja rajoituksista sekä muuta ajankohtaista tietoa koronaviruksesta voi seurata myös Valtioneuvoston sivuilta.

Aiemmin:

Rajoitustoimien odotetaan kiristyvän Etelä-Karjalassa maaliskuussa – Pieniäkin kokoontumisia on aluehallintoviraston mukaan syytä välttää (3.3.2021)

Koronatilanne: Etelä-Karjala siirtyi leviämisvaiheeseen – kuuden henkilön kokoontumisrajoitus astui voimaan heti (25.2.2021)

ANNIINA MEURONEN

anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka