Pääkirjoitus: Rokotteen ottaminen on vastuullista

Kausi-influenssa tekee taas tuloaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa rokotteen ottamista nimenomaan marras-joulukuussa, sillä vasta-ainesuojan syntyminen vie noin kaksi

Matias Lövberg

Kausi-influenssa tekee taas tuloaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa rokotteen ottamista nimenomaan marras-joulukuussa, sillä vasta-ainesuojan syntyminen vie noin kaksi viikkoa rokotteen pistämisestä.

Erityisesti maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettuja kannustetaan liikkeelle. Ilmaiseksi piikin saavat muun muassa kaikki 65 vuotta täyttäneet, sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmään kuuluvat sekä pienet lapset.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on aloittanut rokotukset hyvinvointiasemilla sekä Malla- ja Mallu-autoissa.

Rokotuspäivät ovat Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren hyvinvointiasemilla sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) järjestämänä Suomenniemen Metsätähdessä marraskuun lopulla. Mallu-auto pysähtyy Savitaipaleen kirkonkylällä ja Lemin Kuukanniemessä jo tänään 7. marraskuuta.

Rokote kannattaa ylipäätään ottaa paitsi oman, myös läheisten hyvinvoinnin takia. Mitä pienempi rokotuskattavuus on, sitä enemmän tulee sairastumisia.

Suomalaisten luottamus kansalliseen rokotusjärjestelmään on hiljalleen palautunut vuoden 2009 sikainfluenssapandemiaa seuranneen Pandemrix-kohun jälkeen.

Vahvistusta tarvitaan kuitenkin edelleen eikä lääketieteeseen perustuva tiedonvälitys perinteisesti pahaa tee.

Eksotekin kertoo tiedotteessaan rokotteesta tarkasti ja muistuttaa vielä, että kansallisen rokotusohjelman kausi-influenssarokotteita on käytetty Suomessa jo 50 vuoden ajan.

MATIAS LÖVBERG

matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka