Pääkirjoitus: Tapahtumakesä ei synny tyhjästä

Kesän vilkkain tapahtumasesonki on parhaillaan käynnissä. Tuttuun tapaan kesäkauden tarjonta on runsasta aina kylätapahtumista korkeampaan kulttuuriin. Mukaan mahtuu urheilua ja

Matias Lövberg

Kesän vilkkain tapahtumasesonki on parhaillaan käynnissä. Tuttuun tapaan kesäkauden tarjonta on runsasta aina kylätapahtumista korkeampaan kulttuuriin.

Mukaan mahtuu urheilua ja liikuntaa, konsertteja ja näyttelyitä sekä teatteria ja erilaisia esityksiä.

Monet ovat harmitelleet heinäkuussa verrattain viileitä kelejä, mutta poutainen sää ja parinkymmenen asteen lämpötila ovat tapahtumia ajatellen onnen omiaan.

Tunnetusti väki ei liiku sateessa ja viimassa, mutta ei välttämättä sen enempää kovilla helteilläkään.

Kävijöiden palautetta, oli se sitten kiittävää tai kriittistä, pitää malttaa kuunnella tarkalla korvalla.

Kannettu vesi ei yleensä kaivossa pysy, joten pintansa pitävät menot, joissa on paikallista kosketuspintaa. Kotikutoisuuskaan ei ole kirosana.

Tapahtumajärjestäjien osaamisesta kertoo muun muassa kyky uudistua sekä sekoittaa samalla perinteitä ja nykypäivän vaatimuksia. Kävijöiden palautetta, oli se sitten kiittävää tai kriittistä, pitää malttaa kuunnella tarkalla korvalla ja huomioida esille tulleet asiat seuraavan vuoden suunnittelussa.

Rientojen monipuolisuutta ja määrää taivastellessa saattaa helposti unohtua, että pieni-kään tapahtuma ei synny itsestään.

Useimmiten toteuttamiseen tarvitaan lukuisia talkootunteja vapaaehtoisilta, jotka osallistuvat tapahtumien järjestelyihin eri rooleissa päivätyönsä, perhevelvollisuuksiensa ja muiden arkimenojensa ohella.

Kun asenne on kohdallaan, 24 tuntia riittää hämmästyttävän moneen asiaan. Tänäkin kesänä tulee jälleen todistetuksi, että huhut talkoohengen kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.

MATIAS LÖVBERG

matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka