Pääkirjoitus: Toiselle asteelle mahtuu liikettä

Savitaipaleen ja Luumäen kunnat ovat saaneet Aluehallintovirastolta toisen asteen liikunnan tukemiseen tarkoitettua Liikkuva opiskelu -hankerahoitusta. Savitaipaleelle myönnetty summa on 16 500

Matias Lövberg

Savitaipaleen ja Luumäen kunnat ovat saaneet Aluehallintovirastolta toisen asteen liikunnan tukemiseen tarkoitettua Liikkuva opiskelu -hankerahoitusta. Savitaipaleelle myönnetty summa on 16 500 euroa ja Luumäelle 16 000 euroa.

Savitaipaleella tuen turvin palkataan lukioon fysioterapeutti tulevaksi lukuvuodeksi. Luumäellä hankerahaa käytetään viime lukuvuonna aloittaneen hyvinvointiopettajan palkkaan ja työpanosta painotetaan lukiopuolelle.

Koulussa vertaisten joukossa liikunnanilo voi herätä.

Molemmissa kunnissa on aktiivista urheiluseuratoimintaa eri lajeissa. Kotikunnassa ohjatusti liikkuvasta jälkipolvesta valtaosa on kuitenkin ala- ja yläkouluikäisiä. Näin ollen riittävästä liikunnasta ja lihasvoimalla liikkumisesta huolehtiminen on yli 16-vuotiailla yhä enemmän nuorten itsensä vastuulla.

Toisen asteen opiskelijoiden joukkoon mahtuu aktiiviurheilijoita ja harrastepelailijoita siinä missä satunnaisia lenkkeilijöitäkin. Valitettavasti kaikkien nuorten liikuntainto ei ole niin korkealla kuin sen henkilökohtaisista syistä ja kansanterveydellisestä näkökulmasta pitäisi olla.

Liikkuva opiskelu -hankkeelle on siis tilausta ja toiminta kohdennetaan aivan oikein sinne, missä nuoret ovat vastaanottavaisimmillaan eli oppilaitoksiin.

Kotona on helppo laiskotella, mutta koulussa vertaisten joukossa liikunnanilo voi herätä. Ja vaikkei heräisikään, koulujen aktiivisen toimintakulttuurin myötä liikkeellä ollaan kuitenkin edes sen verran, mitä se opiskelupäivän puitteissa on mahdollista.

MATIAS LÖVBERG

matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka