Pääkirjoitus: Pyöräilyharrastus elää vahvaa nousukautta

Matias Lövberg

Pyöräilystä niin maantiellä kuin maastossakin on tullut yhä suositumpi harrastus ja tapa liikkua. Länsi-Saimaan alue on ollut aiheen ympärillä paljon esillä osana Saimaan saaristoreittiä.

Taipalsaarella reitin vesistöylitys Sarviniemen ja Kyläniemen välillä nousi viime kesänä suosituksi ja hiljattain Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö tiedotti, että ylitykset jatkuvat uudella aluksella toukokuusta lähtien.

Samalla kerrottiin, että myös Savitaipale liitetään osaksi Saimaan saaristoreittiä ja kesän Sapassi-viikolla pyörälautta Rastin on määrä liikennöidä kahdesti Partakoskelta Puumalan Lintusaloon. Savitaipaleelle saadaan lisäksi tämän vuoden aikana kilometrikaupalla uusia maastopyöräilyreittejä.

Pyöräilymahdollisuuksien parantaminen ja siihen liittyvät panostukset ovat alueellisesti erittäin myönteistä kehitystä. Asiaa voidaan katsoa monella eri tavalla, esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta sekä matkailun ja elinkeinoelämän vinkkelistä.

Korona on toki osaltaan vaikuttanut asiaan, mutta silloinhan pitää takoa, kun rauta on kuumaa. On myös perin vaikea nähdä tilannetta, jossa pyöräilyinto yhtäkkiä täysin lopahtaisi, kun tautitilanne antaa myöden matkailla kaukomaille. Ja pääseehän lentokoneella molempiin suuntiin.

Lähimatkailu ja -liikunta tarjoavat yhtä kaikki monenlaisia mahdollisuuksia myös Länsi-Saimaan alueella, kun toimeen jämäkästi tartutaan.

Savitaipaleella Saimaan saaristoreitti ja uudet maastopyöräilypuitteet vahvistavat entisestään kunnan liikunnallista profiilia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka