Vaalikynä: Ikäystävällinen Savitaipale

Savitaipale on ikäihmisten kunta. Tosiasia on hyväksyttävä ja palvelujen on toimittava ikäihmisten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Useimmat ikäihmiset haluavat edelleen asua omassa kodissaan niin kauan kuin asuminen kotona koetaan turvallisena oman ja muuttuvan elämäntilanteen kannalta.

Kotona asumista tukevat julkiset Eksoten tarjoamat kotihoidon palvelut että runsaat yksityisten palveluntuottajien palvelut ruoankuljetuksesta siivoukseen.

Huolta ikäihmisissä ja heidän omaisissaan on edelleen herättänyt se, riittävätkö kotiin annettavat palvelut vai olisiko aika siirtyä palvelu- tai tehostettuun palveluasumiseen.

Siirtyminen ei usein ole helppoa eikä onnistu nopeasti, vaikka vanhus olisi jo itse siihen valmis. Tarjolla ei ole riittävästi palveluasuntoja.

Kriteerit Eksoten palveluasumiseen ja tehostettuun palveluasumiseen ovat tiukat. Itse maksaville henkilöille palveluasumisen paikkoja löytyy helpommin, mutta pieni eläke on usein esteenä tälle vaihtoehdolle.

Ikäihmiset ovat voimavara meille kaikille.

Savitaipaleelle on suunnitteilla uusi ikääntyneiden asumisratkaisun kokonaisuus, jossa toimijoina ovat kunta, Vanhaintuki ry., Eksote ja yksityinen toimija Kuusikkoaho Oy.

Tällöin tulossa on lisää kevyempää palveluasumista sekä tehostettua palvelua.

Samalla kehitetään kokonaisvaltaisesti ikäystävällistä taajamaa muun muassa liikkumisen osalta helpottamaan kaikkien kuntalaisten turvallista liikkumista.

Näemme erittäin tärkeäksi kaikissa tulevien ikäihmisten palvelujen suunnittelussa, että ikäihmisten omaa ääntä kuullaan ja hänen valintojaan kunnioitetaan kokonaisuutta rakentaessa. Ikäihmiset ovat voimavara meille kaikille.

Tuula Kauppi (sd.)

sairaanhoitaja AMK

Hilke Alaoutinen (sd., sit.)

sairaanhoitaja

Riitta Salonen (sd., sit.)

lähihoitaja

Kirjoittajat ovat kuntavaaliehdokkaita Savitaipaleella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka