Lukijan mielipide | Kuntien kannattaa avustaa yhdistyksiä

Jouko Korhonen

Yhdistyksillä on aina ollut hyvin tärkeä rooli usean kunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävässä työssä. Yhdistykset järjestävät kunnassa monipuolista toimintaa kuntalaisille; on vertaistukea, monipuolista harrastustoimintaa, monipuolista kulttuuritoimintaa ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaa.

Etelä-Karjalan kuntien viranhaltioista useat ovat todenneet, että ilman yhdistyksiä kunnassa ei tapahtuisi mitään. Varmasti tämä pitää paikkansa etenkin useassa Kaakkois-Suomen pienessä kunnassa.

Yhdistyksien jäsenet ovat myös aktiivisia kuntalaisia moni heistä toimittaa kuntalaisten asioita eteenpäin omassa kunnassaan kehittämällä erilaista toimintaa niin, että se vastaa paremmin useamman kuntalaisen tarpeita.

Yhdistykset ovat usein myös niitä, jotka auttavat kaikkein vaikeammassa asemassa olevia ja näin heille myös kertyy paljon sellaista tietoa ja näkemystä, jota ei välttämättä virallisilla toimijoilla ole. Näistä yhdistyksistä saa monesti tärkeää tietoa kuntalaisten hyvinvoinnista ja etenkin niistä erityisryhmistä, joita on muuten vaikea tavoittaa (päihde / mielenterveys).

Monen kunnan tapahtumakalenterissa on mitä erilaisempia sekä korkeatasoisia tapahtumia koko vuoden. Useissa näistä tapahtumista on yhdistysten järjestämiä, joko yhteistyössä kunnan tai muiden paikallisten yhdistysten kanssa.

Kuuluuko Taipalsaari kuntiin, joissa asuu onnellisia, aktiivisia ja elämäänsä tyytyväisiä kuntalaisia?

Yhdistykset järjestävät tapahtumia ja tilaisuuksia, jotka tuovat erilaista toimintaa, elinvoimaa ja näkyvyyttä kunnalle, koska moni tapahtuma kiinnostaa myös ulkopaikkakuntalaisia ja kesäasukkaita. Totta on myös, että ilman yhdistyksiä moni näistä tapahtumista jäisi toteuttamatta ja kunnan elinvoimaisuus vähenisi.

Jokainen kunnan avustama yhdistystoimintaan maksettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjänä ja kuntalaisten mielekkäämmän arjen tuojana.

Kunnissa, joissa yhdistyksiä tuetaan avustuksin, tiloin ja toimivalla ja avoimella yhteistyöllä kunnan kanssa, toimii myös paljon hyviä aktiivisia yhdistyksiä, jotka pystyvät järjestämään monipuolista toimintaa kunnissa.

Kuuluuko Taipalsaari niihin kuntiin, joissa on sopivasti erilaisia tapahtumia, jotka houkuttelevat myös uusia kuntalaisia?

Kuuluuko Taipalsaari kuntiin, joissa asuu onnellisia, aktiivisia ja elämäänsä tyytyväisiä kuntalaisia?

Tämä on varmasti visio, johon Taipalsaaren kunnan myös kannattaisi tähdätä lisäämällä yhteistyötä eri kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka