Lukijan mielipide: Kuntalainen kysyy Savitaipaleen torin grillikioskista ja kunnanhallituksen puheenjohtaja vastaa

Grillikioskin puolesta Savitaipaleen kunnanhallitukselle

Kun nyt on tapetilla ollut torin kioski, joka on maalattu ja oikaistu. Sisällä kaikki toimii ja on siistiä. Kaksi vesipistettä ja kuumaa vettä tulee.

Oletteko käyneet tutustumassa ruokiin? Käykää vaikka uteliaisuuttanne katsomassa.

Sitten se vuokrasopimuksen jatkaminen. Jos ette jatka, niin toivon, että ajattelette nuorta paria, joka tuli Turkista Savitaipaleelle.

Mies kioskille töihin ja rouva opiskelee ja haluaa opiskella vielä Suomessa ja oppia kielen.

On oma asunto, maksavat vuokran ja muut kulut itse. Menisi kahden perheen elanto. Pitävät kioskia auki ympäri vuoden.

Onko kunnalla tarvetta ja rahaa laittaa torille uutta rakennusta? Kun on jo yrittäjä ja siisti toimiva rakennus. Omistaja on panostanut liiketilansa ulkonäköön ja siisteyteen.

Toivon teiltä päätöksessänne ymmärrystä ja myötämielisyyttä. Olen saanut kaksi hyvää ystävää enkä haluaisi heitä menettää.

Kunnanhallitukseen luottaen,

Hely Hömppi

Savitaipale

Vastaus Hömpille

Torin grilli oli vuosia kaikkea muuta kuin kaunistus ja siksi vuokrasopimuksen jatkaminen ei aikaisemmin ollut keskusteluissa vaihtoehtona.

Muistaakseni tilalle oli jo suunniteltu uutta rakennusta toteutettavaksi lähivuosina. Nyt kun rakennus on oikaistu ja maalattu, se näyttääkin houkuttelevammalta ja kaiken lisäksi sieltä saa hyvää ruokaa ja palvelua.

Keskustelin tiistaina 27. huhtikuuta, ennen tietoa yllä olevasta kirjoituksesta, kunnan teknisen johtajan Vesa Roiko-Jokelan kanssa grillin vuokrasopimuksesta.

Olimme yhtä mieltä siitä, että olisi järkevää jatkaa vuokrasopimusta esimerkiksi vuoden 2023 loppuun ja sen jälkeen katsoa tilannetta uudelleen.

Tällä hetkellä kunnassa on menossa monenlaista hanketta ja torin rakennuksen purkaminen ja uuden rakentaminen ei ole juuri nyt tarpeellista.

Asiasta tullaan keskustelemaan seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa ja uskon, että pääsemme hyvään lopputulokseen.

Janne Hölsä

kunnanhallituksen

puheenjohtaja

Savitaipale

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka