Vaalikynä: Savitaipale – perheiden paras kasvualusta

Susanna Kokkola (sd., sit.)

Joitakin vuosia sitten eräänä vähäunisena yönä lapseni kömpi kainalopaikalle ja mumisi: ”Äiti, siulla riittää kivasti rakkautta.”

Vanhempien rakkautta pidetään itsestäänselvyytenä ja sanotaanpa niinkin, että lapsille se riittää.

Vanhemmat ja perheet kokonaisuutena kuitenkin tarvitsevat tukea, myös ulkopuolelta, jotta rakkautta jaksaisi jakaa läheisille asti. Vertaistuen ja yhteisöllisyyden voimin perheet kukoistavat. Avun antaminen ja saaminen perustuvat välittämiseen, eikä sitä voi luoda virkamiesten selvityksissä tai kaupallistaa minkään yrityksen taakse. Kuitenkin kunta voi luoda sille hyvän, hedelmällisen kasvualustan.

Voimme varmistaa riittävät resurssit kouluille ja varhaiskasvatukseen, pitää ryhmäkoot pieninä ja henkilökunnan ammattitaitoisena ja hyvinvoivana.

Voimme pitää tärkeimmät terveydenhuollon lähipalvelut kunnassamme, jotta ne ovat jokaisen perheen saatavilla tulotasoon katsomatta. Näiden välttämättömien asioiden lisäksi tärkeitä ovat myös kohtaamispaikat, kuten leikkipuistot ja hyvät harrastusmahdollisuudet, joihin Savitaipaleella onkin jo erinomaiset puitteet.

Järjestöjen tuki on korvaamaton.

Yhteisöllisyyttä ja kuntalaisten hyvinvointia voi vahvistaa myös epäsuorasti vahvalla yhteistyöllä kansalaisjärjestöjen kanssa.

Kun kunta ei voi tehdä kaikkea itse ja tarjota kaikkia resursseja suoraan, järjestöjen tuki on korvaamaton. Perheiden kohdalla tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vertaistoimintaa, lastenhoitoapua ja nuorisotoimintaa.

Mitä vahvempi kumppanuus järjestöjen kanssa on, sitä parempia palveluja kuntalaiset saavat. Järjestöt ovat myös suoraan sidoksissa aktiivisiin kuntalaisiin, jotka haluavat vaikuttaa yhteisiin asioihin ja oikeasti pistävät hihat heilumaan.

Kun saa kokea itse tukea, haluaa ja jaksaa jakaa myös muille. Tuki on konkreettisia, hyvin pieniäkin tekoja arjessa. Siitä kasvaa myös välittäminen – ja rakkaus.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas Savitaipaleella.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka