Vaalikynä | Lukio ja koulut ovat Savitaipaleen sydän

Savitaipaleen lukiosta saa kesäkuussa valkolakin 34 ylioppilasta. Lukion aloitti syksyllä 2020 yli 40 opiskelijaa, ja yhteishaussa 2021 lukioon haki 27 ensisijaista opiskelijaa. Lukiossa opiskelevia oli yli 100 lukukaudella 2020–21.

Savitaipaleen lukio on poikkeuksellisen suosittu opiskelupaikka maaseutulukioiden joukossa.

Lukio on erittäin tärkeä Savitaipaleelle, se yhdessä Europaeuksen koulun kanssa muodostavat Savitaipaleen koulukeskuksen. Heituinlahden koulu, esikouluineen muodostaa olennaisen osan kokonaisuudesta.

Yhdessä lukio ja koulut mahdollistavat tasokkaan koulutuksen, kun sen myötä saadaan pätevät ja hyvät opettajat, oppilaille tasokasta ja monipuolista opetustarjontaa.

Savitaipaleen lukion suosioon vaikuttaa tarjolla olevat edut, maksuttomat kuljetukset ja kirjat, mutta merkittävä seikka on menestyminen lukiovertailuissa.

Savitaipaleen lukio on maakunnan paras tai kärkisijoilla, kun on verrataan lukioiden ”jalostusarvoa” eli millä keskiarvolla on lukioon tultu ja millä papereilla lukiosta valmistutaan.

Savitaipaleen lukio on poikkeuksellisen suosittu opiskelupaikka maaseutulukioiden joukossa.

Merkittävää on myös koulujen aktiivinen ja luova kehitystoiminta, on kehitetty uutta ja osallistuttu erilaisiin kilpailuihin ja saavutettu maakunnallista ja valtakunnallista menestystä.

Rehtori Petri Kyyrän yhdessä opettajien ja oppilaiden toteuttamalla markkinoinnille lähikuntien kouluihin on sangen merkittävä osuus lukion suosioon. Tarkastuslautakunta vaikuttui näkemästään ja kuulemastaan, kun perehdyimme koulukeskuksen toimintaan ja kehitystyöhön, löysimme silloin Savitaipaleen sydämen.

Savitaipaleen koulut ovat kunnan sykkivä sydän, joka antaa elinvoimaa ja on tärkeä vetovoiman luoja kunnalle.

Koulujen henkilökunta ja oppilaat yhdessä sisulla, sydämellä ja sovussa luovasti ja määrätietoisesti tekevät työtään Savitaipaleen tulevaisuudeksi. Kiitokset!

Kirjoittaja on kunnanvaltuutettu, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja ja kuntavaaliehdokas Savitaipaleella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka