Vaalikynä | Missä näkyy varhaiskasvatus Savitaipaleella?

Voimme kuntalaisina olla ylpeitä, meillä on toimiva ja nykyaikainen koulukeskus, jossa perusopetuksen lisäksi toimii toisen asteen oppilaitos Savitaipaleen lukio. Lisäksi on kyläkoulu Heituinlahdessa.

Kunnassamme on loistavat puitteet harrastuksille niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nämä edellä mainitut asiat usein nousevat näkyville, kun Savitaipaletta mainostetaan lapsiystävällisenä kuntana. Mutta missä näkyy varhaiskasvatus?

Varhaiskasvatus on kuitenkin keskeinen lapsia ja heidän perheitään koskeva palvelu, johon suuri osa lapsista osallistuu ennen oppivelvollisuutta.

Tällä hetkellä kuntamme tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta useissa eri varhaiskasvatuksen yksiköissä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että saman perheen lapsia voi olla sijoitettuna useaan eri yksikköön ympäri kuntaa. Rohkenen väittää, että ei kuulosta houkuttelevalta ratkaisulta monenkaan vanhemman mielestä.

Jotta voisimme ylpeänä esitellä ja mainostaa myös kuntamme laadukasta varhaiskasvatusta, tulisi kuntamme päivittää varhaiskasvatuksen tilat vastaamaan nykyaikaa.

Varhaiskasvatus on keskeinen lapsia ja heidän perheitään koskeva palvelu.

Yksi varhaiskasvatusympäristö, joka on jaettu pienempiin ryhmiin, luo yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa yhdenvertaisen varhaiskasvatuksen kaikille siihen osallistuville lapsille.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas Savitaipaleella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka