Vaalikynä: Vastaus Pro Savitaipaleelle yrityspassista

Pekka Ässämäki (kesk.)

Pro Savitaipaleesta Ari Lindqvist sekä toinen jäsen olivat minuun yhteydessä ja pyysivät minua korjaamaan julkisesti yrittäjien vaalipaneelissa yrityspassikeskustelussa minun toteamustani, että Pro Savitaipale vastusti yrityspassiprojektia.

Heidän mukaansa Pro Savitaipale ei ole vastustanut Savitaipaleen yrityspassiprojektia.

Kerron nyt julkisesti kaikille kuntalaisille tiedoksi, miten yrityspassiprojekti eteni.

Ensimmäinen versio ei saanut kannatusta juuri lainkaan, koska se oli kustannuksiltaan liian kallis.

Jalostin nyt toiminnassa olevaa yrityspassia perustaen siihen liittyen työryhmän, johon kutsuttiin myös valtuuston pienryhmät mukaan ideoimaan, kehittämään ja työstämään kustannusbudjettia. Pienryhmistä mukaan ei tullut esimerkiksi Prosta ketään, ainoastaan Kari Kotirinta kokoomuksesta.

Työryhmässä olivat mukana minä vetäjänä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Janne Hölsä, Airi Nikkilä, Kari Kotirinta, kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen, Virpi Myllyharju sekä yrittäjistä Kari Lipsanen, Kaisa Martin ja Samppa Oksanen.

Olennaista oli budjetti 20 000 euroa, joka riittäisi yrityspassiin liittyviin välittömiin kuluihin: arpajaisveroon ja arpajaisten palkintoihin.

Tällä kokoonpanolla saimme yrityspassiesityksen yksimielisesti vietäväksi hallitukselle ja olennaista oli budjetti 20 000 euroa, joka riittäisi yrityspassiin liittyviin välittömiin kuluihin: arpajaisveroon ja arpajaisten palkintoihin. Tällä budjetilla yrityspassiprojekti pystyttäisiin toteuttamaan.

Yrittäjien hallituksen ja minun yrityspassin kehittäminen ja toteutus on tehty talkootunteina, joita on ollut satoja, jotta projekti onnistuisi.

Hallituksen esitys oli 20 000 euroa ennen kuin Pro Savitaipaleen Liisa Kilpi teki vastaesityksen 10 000 euroa. Äänestyksessä Kilven esitys meni 5–2 läpi.

Tämän jälkeen Savitaipaleen yrittäjäyhdistys teki vetoomuksen Savitaipaleen kunnanvaltuustolle. Olin lisäksi yhteydessä kaikkiin valtuutettuihin ennen tulevaa valtuustoäänestystä.

Kerroin, että jos saisimme yksimielisen päätöksen yrityspassiin liittyen, niin yrityspassiprojekti pystytään toteuttamaan, mutta jos Liisa Kilven esitys menee läpi, tämä projekti yksiselitteisesti kaatuu riittämättömään määrärahaan ja jää toteumatta.

Kaikilla oli tiedossa tämä vetoomus ja kukin ryhmä käsitteli asiaa vielä ennen äänestystä. Äänestys meni läpi 14–7. Kunnanvaltuuston pöytäkirjan (14.12.2020/§53) äänestysluettelosta selviää, ketkä äänestivät vastaan Pro Savitaipaleen lisäksi.

Vetoomus on katsottavissa kokonaisuudessaan osoitteessa savitaipaleenyrityspassi.fi.

Lainaan Pro Savitaipaleen käyttämää sitaattia ”Luottamusta ei voida vaatia, se on ansaittava.”

J.K. Paasikiven sanoin: ”Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.”

Toivotan tasapuolisesti kaikille ehdokkaille onnea ja menestystä kuntavaaleihin!

Kirjoittaja on kunnanvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas Savitaipaleella.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka