Pääkirjoitus Kunnanjohtajavalinta linjaa suuntaa tulevaan

Lähestyvien kuntavaalien lisäksi huomio kiinnittyy nyt myös Savitaipaleen kunnanjohtajavalintaan. Rekrytointi etenee varsin ripeästi, sillä haku päättyi viikko sitten, jatkoon etenevä viisikko kerrottiin viime maanantaina ja haastattelut ovat ohjelmassa jo huomenna perjantaina. Tarkoitus on, että prosessi saadaan maaliin heti juhannuksen jälkeen.

Kymmenen hakijan määrä kertoo siitä, että Savitaipaleen kunnanjohtajan pestiä pidetään kiinnostavana. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Janne Hölsä linjasi hakuprosessin alkuvaiheessa, että uuden kunnanjohtajan tulee olla kuntajohtamisen ja -hallinnon ammattilainen. Tämä tuotiin esiin myös hakukriteereissä ja korostuu edelleen haastatteluvalinnoissa. Myös paikallisuudelle ja seutukunnan tuntemukselle on laitettu loppusuoran lähestyessä painoarvoa.

Savitaipaleella on täytettävänä verrattain isot saappaat. Neljä vuotta sitten Kimmo Kainulainen oli ehkä jossain määrin kääntämätön kortti, mutta osoittautui valtiksi. Kainulaisen lähtöä onkin pidetty Savitaipaleella menetyksenä. Paljon hänen tekemästään työstä ja arvostuksesta kertoo se, että Kangasniemeltä tehtiin niin sanotusti täsmähaku.

Peruutuspeiliin ei kuitenkaan auta tuijotella. Savitaipaleen istuva kunnanvaltuusto on toimikautensa kalkkiviivoilla vielä merkittävän päätöksen äärellä. Kunnanjohtajavalinta piirtää osaltaan suuntaviivoja tulevaan. Kunnanjohtajan arjessa vaaditaan moniosaamista ja nykyisin yhä enemmän myös ennakkoluulottomuutta ja innovatiivisuutta. Työtä tehdään kunnalle, mutta erityisesti kuntalaisille. Avainsana on elinvoima.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka