Uudet pohjavesiluokitukset huolettavat Savitaipaleella – tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela on tiedottanut tahoja, joihin asia uhkaa vaikuttaa, sillä muuten tieto ei välttämättä heitä saavuttaisi: ”Tehdyt tutkimukset ovat mielestäni hyvin suppeat ja kevyet sekä ne sisältävät paljon ristiriitaisuuksia” – ely-keskuksessa odotellaan palautetta 6. huhtikuuta saakka, yhteydenottoja on jo tullut

Eekoo omistaa paitsi ABC-kylmäaseman, myös koko Savitaipaleen Helmen kiinteistön. Eekoo on tiedustellut ely-keskukselta, että onko uusilla pohjavesiluokituksilla vaikutusta jakeluasematoimintaan. Ely-keskus ei ottanut kantaa asiaan, vaan ohjasi ottamaan yhteyttä Lappeenrannan seudun ympäristötoimeen. Eekoon kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen olisi toivonut, että mahdollisista vaikutuksista kerrottaisiin keskeisille tahoille etukäteen.

Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tarkastamat luokitukset ja rajaukset sekä tiedotuspolitiikka pohjavesialueista hämmentävät Savitaipaleella. Tiettyjen tahojen tulee nyt olla hereillä ja antaa palautetta pikimmiten.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Saimaan Sanomien sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja