Lemiläiset keksinnöt taipuvat useisiin tilaustöihin – hyötypuuhastelun parissa viihtyvät Antti Junni ja Ari Nikamaa kehittävät innovaatioita huvikseen ja hyödyksi

Ari Nikamaa ja Antti Junni ovat kumpikin Lemin miehiä. Nikamaa kuvailee itseään vajaaksi kuusikymppiseksi, Junni on reilu nelikymppinen.

Jos jotakin ei valmiina saa, se tehdään. Tämä on lemiläisten Antti Junnin ja Ari Nikamaan motto. Junni on ammatiltaan veturinkuljettaja ja tuttu myös kuntapolitiikasta. Nikamaa puolestaan on tehnyt elämänsä aikana kaikenlaista, muun muassa viljellyt maata ja tehnyt metsäkonetöitä. Junnin taival erinäisten ”keksintöjen” parissa lähti, kun VR:n leivissä pitkää päivää painaneella sattuu olemaan myös pitkiä vapaita. Yötkin on aikaa mietiskellä. Niiden aikaan päähän tulvii ideoita. Kotipihassa on tilaa puuhata. – Pääleipä tulee VR:ltä, mutta sitten on tämä Maisemanhoitoyhtiö, hän aloittaa ja viittaa toiminimeensä. Sen kautta hän on tehnyt monenmoista. Yhteistyö Nikamaan kanssa lähti muuan ongelmapuukeikasta. Yksi metsuri ei vastannut asiakkaalle puhelimeen ja toinen hinnoitteli työnsä liian kalliiksi. Tutut miehet riensivät apuun. Vaikeasti rakennuksen päälle saaressa kallistuneet puut saatiin poistettua, ehjänä säilyivät niin mökki kuin ihmiset. – Sen jälkeen on tehty jos jonkinmoista; salaojia muun muassa sekä useita ongelmapuita kaadettu ja raivattu.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Saimaan Sanomien sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja