Anu Karhu teki rikosilmoituksen Lemin kirkkoherrasta − syyttäjä määräsi kunnianloukkausjutun esitutkinnan lopetettavaksi

LEMI Poliisikin on jo joutunut setvimään Länsi-Saimaan seurakuntien liitosneuvotteluihin liittyvää asiaa. Lemin kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu teki rikosilmoituksen oman seurakuntansa

Poliisikin on joutunut selvittämään seurakuntien liitosneuvotteluihin liittyvää asiaa Lemillä. (Kuva: Eva Kottonen)

Timo Sihvo

LEMI Poliisikin on jo joutunut setvimään Länsi-Saimaan seurakuntien liitosneuvotteluihin liittyvää asiaa. Lemin kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu teki rikosilmoituksen oman seurakuntansa kirkkoherrasta Lea Karhisesta. Karhu epäili Karhisen loukanneen hänen kunniaansa yhdistymisneuvotteluissa. Kihlakunnansyyttäjä Kimmo Pietilä on määrännyt esitutkinnan asiassa lopetettavaksi.

Taipalsaaren, Lemin ja Savitaipaleen seurakuntien edustajia oli koolla yhdistymisneuvottelujen merkeissä 29. toukokuuta tänä vuonna Savitaipaleella. Lemin kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu oli ilmoituksensa mukaan saanut tiedon, että kirkkoherra ja kirkkoneuvoston puheenjohtaja Lea Karhinen oli neuvotteluissa sanonut Karhun uhkailleen ja kiristäneen häntä.

Karhu jätti asian poliisin tutkittavaksi. Poliisi ryhtyi selvittämään tapausta kunnianloukkauksena. Kihlakunnansyyttäjä Kimmo Pietilä Salpausselän syyttäjänvirastosta on tutkinnanjohtajan Teemu Liikkasen esityksestä 12. lokakuuta määrännyt jutun esitutkinnan lopetettavaksi.

– Esitutkinnassa jo suoritettujen toimenpiteiden perusteella on varsin todennäköistä, että syyttäjä tulisi jättämään syytteen nostamatta epäiltyä kunnianloukkausta koskevan näytön riittämättömyyteen perustuen, Pietilä toteaa päätöksessään.

Karhun mukaan asioita on yritetty selvittää myös puhumalla, mutta tuloksetta. Hän kuvaa välejään kirkkoherraan ammatillisiksi. Kirkkoherra Lea Karhinen ei halua kommentoida Karhun tekemää rikosilmoitusta.

Lemin seurakuntasalissa järjestetään torstaina 26. lokakuuta kello 17.30 info- ja keskustelutilaisuus seurakuntaliitoksesta.

TIMO SIHVO

timo.sihvo@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 26. lokakuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Päivitetty 27.10.2017 klo 20.15: Juttua korjattu siltä osin, että Karhu oli ilmoittanut saaneensa tiedon siitä, että Karhinen oli neuvotteluissa sanonut Karhun uhkailleen ja kiristäneen häntä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka