Suomenniemen viljelypalstoja voi nyt varata – vuonna 2019 perustettu viljelypalsta-alue on otettu hyvin vastaan – viime kesänä viljelijät saivat hyvän sadon

Viime vuonna palstoilla viljeltiin ensimmäistä kertaa. Moni sai hyvän sadon. (Kuva: Taisto Hirvonen)

LSS

Viljelypalstat Suomenniemen Myllysillan alueella Veihtolantien alussa ovat nyt varattavissa. Palstoja voi varata kesän 2021 kasvukaudelle.

Aidatulla alueella on 12 perusmuokattua viljelypalstaa. Yksi palsta on kooltaan noin 20 metriä kertaa viisi metriä eli 100 neliötä.

Palstoilla voi kasvattaa yksivuotisia kasveja, kuten esimerkiksi vihanneksia ja kukkia. Palsta-alue on aidattu, ja sieltä löytyy kasteluvesisäiliö, pieni vaja ja vapaasti palstan varanneiden käytössä olevia perustyökaluja.

Palstojen ylläpidosta huolehtii Kauriansalmen kylät ry. Palstamaksu on kymmenen euroa. Myös puolikkaan palstan varaaminen onnistuu.

Maksuilla katetaan yhteiset kunnostus-, kalusto- ja vesihuoltokulut.

Aluejohtokunta perusti viljelypalsta-alueen vuonna 2019. Viime kesä oli ensimmäinen viljelykesä. Viljelijät saivat hyvän sadon muun muassa perunoista, porkkanoista, punajuurista, sipuleista ja kesäkukista.

Kauden päätteeksi järjestettiin yhteiset sadonkorjuujuhlat.

Varaukset voi osoittaa Helena Harmoselle puhelimitse numeroon 0400 907 270 tai sähköpostilla helena.harmonen@suomenniemi.fi.

LSS

toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka