Kuntavaalien ääniä annetaan tänä vuonna väljemmissä tiloissa – Savitaipaleella vaalipäivän äänestyspaikka on liikuntatalolla ja Taipalsaaren Kirjamoin alueella Saimaanharjun koululla

Myös Savitaipaleen kunnanvaltuusto hyödynsi liikuntalon väljyyttä viime kesänä. Matias Lövberg

Matias Lövberg

Savitaipaleella kuntavaalien varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikaksi on muutettu liikuntatalo. Asiasta päätti kunnanhallitus viime viikolla.

Ennakkoäänestyksessä yleinen paikka on Savitaipaleella kirjasto, joka on auki ennakkoäänestyksen aikana päivästä riippuen joko kello 11–19, kello 9–16 tai kello 11–15.

Savitaipaleen laitoksissa ennakkoäänestäminen onnistuu Attendo Kotiplus -yksikössä, Toimintakeskus Suvannossa sekä Valkama I ja II -vanhustentaloissa.

Savitaipaleella on vain yksi äänestysalue.

Taipalsaarella äänestysalueita on neljä: kirkonkylä, Merenlahti, Vehkataipale ja Kirjamoi.

Kirjamoin osalta kunnanhallitus päätti siirtää vaalipäivän äänestämisen kirjastolta Saimaanharjun koululle, missä turvavälit saadaan toteutettua paremmin. Kirkonkylän alueella äänestyspaikka on kunnantalo, Merenlahdella kenttäosuuskunnantalo ja Vehkataipaleella koulu.

Savitaipaleella on vain yksi äänestysalue.

Y leiset ennakkoäänestyspaikat Taipalsaarella ovat Kohtaamispaikka Luoto ja kunnantalo.

Luoto on avoinna koko ennakkoäänestyksen ajan ja kunnantalo neljänä päivänä. Aukioloajat ovat paikasta ja päivästä riippuen joko kello 10–14, kello 10–15 tai kello 10–18.

Laitoksista ennakkoäänestyspaikkoina toimivat Taipalsaarella vuodeosasto, palveluasumisyksikkö Taipale sekä sairaalan alueen hoitoyksiköt.

Tiesitkö?

Kuntavaalien siirtäminen varmistui

Vuoden 2021 kuntavaalien siirtämisestä annettu laki tuli voimaan maanantaina 29.3.

Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 13.6. Äänestyspaikat ovat avoinna klo 9–20.

Ennakkoäänestys on kotimaassa poikkeuksellisesti kahden viikon mittainen ajalla 26.5.–8.6.

Kunnat saavat tukea ennakkoäänestysajan pidentämisestä johtuviin ylimääräisiin kustannuksiin.

Aiemmin keskusvaalilautakunnille jätetyt kuntavaalien ehdokashakemukset kelpaavat edelleen. Hakemuksia voi muuttaa ja uusia hakemuksia jättää 4.5. asti.

Lähde: Oikeusministeriö

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka