Päihänniemi saa uudet grillikatokset, Sarviniemi uuden polttopuukatoksen – virkistysaluesäätiön kohteita kunnostetaan

Taipalsaaren Sarviniemen aluetta on ehostettu kunnolla viime vuosien aikana. Nyt alueelle on suunnitteilla uusi polttopuukatos. Anniina Meuronen

Eva Kottonen

Taipalsaarella ja Savitaipaleella kunnostetaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämiä retkeilykohteita hanketyönä tämän vuoden aikana.

Saari- ja rantakohteet kuntoon eteläisellä Saimaalla ja Kuolimolla (SARA) 2020-2022 -hankkeelle on saatu Leader-rahoitusta. Sen tavoitteena on kehittää seudun virkistysalueita ja laajentaa niiden palvelutarjoamaa.

Investointien lisäksi hankkeeseen kuuluu muun muassa suunnitelutyötä, infotapahtumia ja koululaisvierailuja retkikohteissa.

SARA-hankkeen kohteet Taipalsaarella ovat muun muassa Päihänniemi, Ilkonsaari, Sarviniemi ja Rastinniemi ja Savitaipaleella Suomensalo. Kaikki hankkeen kohteet ovat Saimaa Geoparkin kohteita.

Kohteissa parannetaan esimerkiksi kulkureittejä ja rakennetaan uusia polttopuukatoksia ja nuotiopaikkoja.

Suurimmat investoinnit kohdistuvat Taipalsaaren Päihänniemeen, jonne rakennetaan uudet, tilavammat ja esteettömät grillikatokset. Lisäksi pysäköintialuetta laajennetaan ja jätehuoltoa tehostetaan.

Ilkonsaareen puolestaan toteutetaan portaat ja kunnostettu polku ristin kalliolle. Savitaipaleen Suomensalossa taas uusitaan nuotiopaikkarakenteita.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka