Peltoin lintutornin avajaisiin tehdään pyöräretki Taipalsaarella – ensi lauantaina pääsee tutustumaan myös Nisosen kosteikkoon

Peltoin lintutorniin ja Nisosen kosteikkoon pääsee tutustumaan Taipalsaarella ensi lauantaina. Esa Lautala

Matias Lövberg

Taipalsaaren Peltoin lintutornin avajaisia vietetään ensi lauantaina 12. kesäkuuta kello 12. Samalla tutustutaan Nisosen kosteikkoon.

Tilaisuudessa jaetaan tietoa myös Saimaan saaristoreitin pyöräilymahdollisuuksista sekä esitellään Taipalsaarelle puuhattavan kosteikkopyöräilyreitistön suunnitelmia.

– Lisäksi PISARA+ -hankkeen tiimoilta tutustutaan kosteikon toimintaperiaatteisiin ja annetaan neuvontaa kosteikon hoidosta, tilaisuuden järjestävä Leväsen seudun kyläyhdistys kertoo verkkosivuillaan.

Lintutornin avajaistilaisuus on avoin ja maksuton. Paikan päällä on myös tarjoiluja.

Lintutornin avajaisiin järjestetään myös polkupyöräretki, joka lähtee kirkonkylän Röytyn kotiseututalon pihalta kello 11 kunnanjohtaja Kari Kuuramaan johdolla. Poljettava matka on noin 12 kilometriä.

Autolla paikalle saapuvia ohjeistetaan pysäköimään Suolahdentien varteen.

Leväsen seudun kyläyhdistyksen ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimen PISARA+ -hankkeen lisäksi avajaistapahtuman yhteistyötahoina ovat myös Taipalsaaren kunta ja Taipalsaaren Maamiesseura.

Lintutornin osoite on Suolahdentie 231, 54930 Levänen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka