Poliisi valvoo vesiliikennettä juhannusviikonloppuna - vesille aikovia muistutetaan varovaisuudesta ja uudesta vesiliikennelaista

Poliisi valvoo Kaakkois-Suomen alueella vesiliikennettä merellä ja isommilla järvillä niin partioveneillä kuin vesijeteillä myös juhannuksen aikaan.

– Tarkkailussa on kaikkien vesikulkuneuvojen sääntöjen noudattaminen, esimerkiksi ajotapa, varusteiden kunto sekä veneilijöiden ajokunto, poliisista tiedotetaan.

Poliisi voi keskeyttää vesikulkuneuvon matkan, jos varustepuutteet tai kulkuneuvon yleinen kunto sitä edellyttää tai jos toimintaan liittyy ilmeinen onnettomuuden vaara. Myös yleisen järjestyksen häiriintyminen tai ympäristön turmeleminen tietää matkan keskeytystä ja mahdollisia jatkotoimia.

Vähäisiin rikkeisiin puututaan poliisin mukaan huomautuksin ja ohjeistamalla. Suuremmat rikkomukset, kuten varustepuutteet tai vesiliikennemerkkien noudattamatta jättämiset voidaan käsitellä liikennevirhemaksulla. Turvallisuuteen oleellisesti vaikuttavat rikokset, rikkomukset ja varuspuutteet tietävät tekijälle sakkoa.

– Yleisesti ottaen huviveneillä ollaan aina hyvällä mielellä ja asenteella liikkeellä. Juhannusaikaan alkoholin käyttö on suurin turvallisuutta vaarantava asia. Vesiliikenteessä promilleraja on suhteellisen korkea ja joskus voi loppuillasta harkinta pettää. Jos juhlinta on jatkunut myöhään, ei seuraavana aamuna kannata heti lähteä vesille, ylikonstaapeli Jarkko Alastalo Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

Poliisi muistuttaa myös, että vesiliikennelain uudistuksen myötä kaikissa vesikulkuneuvoissa tulee olla päällikkö, joka vastaa veneen turvallisuudesta. Päällikön ei tarvitse olla veneen kuljettaja.

Ennen vesille lähtöä on syytä tarkistaa veneen kunto ja varustus, kerrata vesillä liikkumisen säännöt ja huolehtia matkustajien turvallisuudesta. Lisäksi on hyvä huomioida paikalliset olosuhteet ja mahdollinen muuttuva säätila.

Kaikissa vesikulkuneuvoissa tulee olla päällikkö.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka