Sapassi-viikolla on tarjolla urheilua, runoutta ja maalaistunnelmaa - Hakamäki-piknikin tähtinä Pauli Hanhiniemi ja Osmo Ikonen

Hakamäki on monen Sapassitapahtuman pitopaikka tänä kesänä. Helena Hjerppe

Eva Kottonen

Savitaipaleen Sapassi-viikko alkaa lauantaina 10. heinäkuuta urheilullisissa merkeissä ja maalaismarkkinatunnelmissa.

Savitaipaleen uudella yleisurheilukentällä vietetään kentän avajaisia. Pettilässä puolestaan kilpaillaan polkuformuloissa tutusti Matti Kyllösen juontamina.

Lauantaina maalaismarkkinoille voi osallistua niin Pettilässä kuin Heituilahdellakin.

Maalaistunnelmaan ja eläimiin pääsee tutustumaan viikon ajan maanantaista 12. heinäkuuta alkaen Korppilan tilalla Heituinlahdessa ja Onnenhevosten hevostilalla Niontiellä.

– Joka vuosi tilavierailut ovat olleet perheitten suosituimpia kohteita, Savitaipaleen kulttuurisihteeri Helena Hjerppe kertoo.

Musiikkia on tarjolla koko viikon aikana, muun muassa Pop up -kahvila Kaarnasalo&kanassa joka päivä.

Varsinainen piknikpäivä on 17. heinäkuuta.

Lauantaisin torilla soi harmonikka, ja 17. heinäkuuta musiikkikoululaiset musisoivat juhlavuotensa kunniaksi torilla kello 12 alkaen.

Merkkarit-yhtye ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo viihdyttävät sunnuntaina 11.7. koko perhettä Hakamäellä. Museoalueella järjestetään lastentapahtumat myös 13. heinäkuuta ja sunnuntaina 18. heinäkuuta

Varsinainen piknikpäivä on lauantai 17. heinäkuuta, jolloin Hakamäen estradille astelevat niin Pauli Hanhiniemi retkueineen kuin Osmo Ikonenkin.

Paikallista väriä tuovat Junnu Vainion musiikkia esittävä puhallinpoppoo Tornaattori ja duo Katja&Antti.

Keskiviikkona 14. heinäkuuta vietetään Hakamäellä puolestaan runojen merkeissä. Paikallisrunouden lisäksi tarjolla on Henry Räsäsen esitys Hyvänen aika! - Runoja ja tarinoita.

– Tansseja, vanhoja menopelejä ja muuta ohjelmaa löytyy pitkin viikkoa vaikka tarjonta onkin koronavuoden jälkeen suppeampi. Normaalit varotoimet kasvomaskeista käsienpesuun ja turvaväleihin pätevät Sapassissakin, Hjerppe muistuttaa.

Sapassi-viikko 10.–18.7.

Ohjelma: www.savitaipale.fi/sapassi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka