Lemillä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella on vapaita koronarokotusaikoja – Eksote kannustaa liikkeelle kansalaisia, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä piikkiä

Koronarokotukset jatkuvat. Kangasniemeläisistä yli 70 prosenttia on rokotettu kahdesti. Minna Lyytinen

Matias Lövberg

Eksote toivoo maanantaina julkaistussa tiedotteessa, että kansalaiset, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä koronarokotetta, varaisivat ajan koronarokotukseen.

Länsi-Saimaan alueella vapaita aikoja on Savitaipaleella ja Taipalsaarella kuluvalla viikolla eli 12.–17. heinäkuuta.

Lemin rokotukset tapahtuvat hyvinvointiaseman sulun aikaan Lemin koulukeskuksessa keskiviikkoisin 14. heinäkuuta, 21. heinäkuuta, 28. heinäkuuta ja 4. elokuuta.

Eksoten alueen väestöstä jo 69 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

– Etenkin alueen kaupungeissa ja nuoremmissa ikäluokissa on runsaasti rokottamattomia henkilöitä, Eksotesta kerrotaan.

Vapaita rokotusaikoja on myös muun muassa IsoKristiinan rokotuspisteessä Lappeenrannassa ensi viikonloppuna 17.–18. heinäkuuta sekä tulevalla viikolla 19.–23. heinäkuuta.

Ajanvarauksen koronarokotusta varten voi tehdä joko soittamalla numeroon 05 – 352 2355 tai varaamalla ajan Eksoten asiointipalvelun kautta. Tarkempia ohjeita Eksote on koonnut verkkosivuilleen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan ensimmäisen annoksen osalta koronarokotuskattavuus on Lemillä 68,4 prosenttia, Savitaipaleella 75,6 prosenttia ja Taipalsaarella 69,4 prosenttia.

Toisen annoksen on saanut Lemillä 28,8 prosenttia, Savitaipaleella 42,1 prosenttia ja Taipalsaarella 27,9 prosenttia kuntalaisista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka