Savitaipaleella painittiin jälleen vedenjakeluongelmien kanssa – leirintä- ja karavaanarialueen rakennustöissä hajonnutta putkea ei ollut kartoissa

Matias Lövberg

Viikko alkoi Savitaipaleella jälleen vedenjakeluongelmilla.

Savitaipaleen kunta tiedottaa verkkosivuillaan ja Facebookissa kaivinkoneen "löytäneen" maanantaina 19. heinäkuuta aamupäivällä Olkkolan leirintä- ja karavaanarialueen rakennustyömaalta vesijohdon, jota ei ole karttatiedoissa.

Kunnan tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela kertoo, että putkirikon myötä vedentulo katkesi Olkkolassa.

– Ensin suljettiin sama linjasulku kuin viime viikon vahinkotapahtumassa. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt veden tuloa rikkoutuneessa putkessa, joten aluetta rajattiin kahdella seuraavalla sulkuventtiillillä.

Viimeksi mainittu toimenpide pysäytti vedentulon vuotokohdassa, joten Paimensaaren ja Olkkolan uuden kaava-alueen sulkuventtiili voitiin avata heti kello 11:n jälkeen.

Vika saatiin rajattua niin, että 3–5 omakotitaloa ja Olkkolan Hovi jäivät ilman vettä. Olkkolaan rakennettiin väliaikainen vedensyöttö majoitusrakennuksen kautta. Majoitusrakennukseen vesi tulee valmiiksi eri kautta.

– Siten Olkkolan päärakennukselle saadaan iltapäivällä vesi takaisin, Roiko-Jokela viestitti heti kello 14:n jälkeen.

Vaurioitunut kohta arvioitiin saatavan korjatuksi maanantai-iltapäivän aikana, jolloin omakotitaloillekin saadaan vesi. Olkkolan Hovissa väliaikainen vesisäiliö on käytössä siihen saakka. Kahta viimeksi suljettua sulkuventtiiliä oltiin sulkemassa kello 14.15.

Roiko-Jokelan mukaan putkirikosta selvittiin pienin vaurioin, vaikkakin Olkkolan Hovin osalta korjattu putki voidaan ottaa käyttöön vasta huuhtelun ja vesinäytteiden oton jälkeen.

– Väliaikainen syöttöjohto palvelee sen aikaa kartanoa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vedenkeittokehotus päättyi Paimensaaressa ja Olkkolassa – vedestä otetut bakteerinäytteet olivat puhtaita 15.7.2021 9:00

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka