Poliisi tehostaa rattijuopumusvalvontaa kesämökkipaikkakunnilla – tyypillinen kesäkauden onnettomuus on aamuöinen ulosajo kovassa vauhdissa taajaman ulkopuolella

Poliisi seuraa tällä viikolla kuljettajien liikennekäyttäytymistä kesämökkipaikkakunnilla, ja puhalluttaa kuljettajia päihteiden käytön varalta. armi salonen

Soile Tankka

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti 2. ja 8. elokuuta välisenä aikana erityisesti kesämökkipaikkakunnilla. Kuljettajien ajokuntoa valvotaan pääteiden lisäksi myös pienemmillä teillä ja vesillä.

Tehovalvonnan taustalla on tilastotieto, jonka mukaan kuolemaan johtaneista onnettomuuksista reilu kolmannes tapahtuu kesä-elokuussa. Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella, poliisi perustelee tiedotteessa.

– Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo tiedotteessa.

Ihalaisen mukaan alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, joten erityisesti viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit ovat onnettomuusherkkiä ajankohtia.

Ihalainen muistuttaa, että kuljettajan ajokyky heikentyy merkittävästi päihteiden vaikutuksesta.

Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat.

Heikki Ihalainen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka