Eksote aloittaa nuorten koronarokotukset – aika varataan puhelimitse ja mukaan tulee ottaa suostumuslomake

Eksote tiedottaa aloittavansa ensi tiistaina 10. elokuuta 12–15-vuotiaiden rokotukset koronarokotuspaikoilla vapaana olevien rokotusaikojen puitteissa.

– Koronarokotukset käynnistyvät 12–15-vuotiaille Lappeenrannan kauppakeskus Iso-Kristiinassa tiistaina 10. elokuuta ja Imatran ToriGalleriassa torstaina 12. elokuuta, Eksote tiedottaa.

Rokotusaika varataan puhelimitse 05 – 352 2355. Nuoren suostumus koronarokotukseen tulee ottaa mukaan rokotuspaikalle.

Suostumuslomake löytyy Eksoten koronarokotussivuilta osoitteesta www.eksote.fi/koronarokotukset, josta sen voi tulostaa ja täyttää etukäteen.

Rokotuspisteen ruuhkautumisen estämiseksi nuoren mukaan voi tulla ainoastaan yksi vanhempi, jos nuori niin haluaa.

Covid-19 -rokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Hallitus muutti torstaina 5. elokuuta vapaaehtoisista koronarokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. Asetusmuutos tulee voimaan ensi maanantaina 9. elokuuta

Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta.

Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta.

– Ne ovat tällä hetkellä ainoat Suomessa käytössä olevat koronarokotteet, joilla on ehdollinen myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin. Molemmat ovat mRNA-rokotteita, Eksotesta kerrotaan.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään itse rokotuksestaan.

Jos nuori ei halua tai ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.

Eksote kertoo tiedottavansa lisää 12–15-vuotiaiden koronarokotustoiminnasta ensi viikon lopulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka