Eksote kertoo aloittaneensa koronarokotukset kouluilla – Taipalsaarella rokottaminen on jo käynnissä, Lemillä ja Savitaipaleella aloitetaan ensi viikolla – walk in-mahdollisuus on käytössä Lappeenrannassa

Taipalsaaren kouluissa aloitettiin koronarokotusten antaminen eilen keskiviikkona. Lemillä ja Savitaipaleella rokottaminen aloitetaan ensi viikolla 31. elokuuta. Aikataulut on sovittu tarkemmin kunkin koulun kanssa.

Eksote tiedottaa, että kouluilla annettavia yli 12-vuotiaiden rokotuksia on valmisteltu maakunnan kuntien kanssa yhteistyössä. Aikaa rokotukseen ei tarvitse varata ennakkoon, vaan paikalle tullaan kouluterveydenhoitajan antamien ohjeiden mukaisesti. Koulut ovat tiedottaneet järjestelyistä Wilman kautta.

Eksotesta kerrotaan, että rokotukset annetaan Pfizerin ja Modernan valmisteilla, jotka ovat hyväksyttyjä lapsille ja nuorille annettaviksi. Rokotus voidaan antaa vain jo 12 vuotta täyttäneelle, ja jos 12 vuotta tulee täyteen vasta myöhemmin tänä vuonna, rokotteen saaminen siirtyy. Ohjeita voi kysyä lisää omalta kouluterveydenhoitajalta.

Eksote muistuttaa tiedotteessaan, että se järjestää edelleen myös walk in -rokotuksia Lappeenrannan kauppakeskus Iso-Kristiinassa. Sinne voivat mennä ensimmäisen koronarokotteensa ottamaan kaikki eteläkarjalaiset 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat arkisin kello 9.30– 14 välillä ja ilman ajanvarausta.

Eksotesta muistutetaan, että rokotteet ovat turvallisia ja tehokkaita. Rokotus vähentää viruksen leviämistä, joten mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella on mahdollista lieventää lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten tarvetta.

Eksote toivoo myös, että abiturientit kävisivät ottamassa toisen rokotuksen heti kun ensimmäisestä on kahdeksan viikkoa. Näin saadaan kirjoitukset turvattua paremmin.

Tiesitkö?

Mitä tehdä, jos on altistunut koronavirukselle?

Altistuneen tulee jäädä karanteeniin, ettei levitä virusta eteenpäin.

Taudin oirearvio tulee tehdä, osoite on omaolo.fi. Alle 15-vuotiaan huoltaja voi tehdä oirearvion ja varata tarvittaessa ajan koronatestiin lapsen/nuoren puolesta.

Jos altistunut on oireeton, testi ei ole tarpeellinen välittömästi. Tällöin perheenjäsenet voivat asioida kodin ulkopuolella normaaliin tapaan.

Jos altistunut tai perheenjäsen saa oireita, oireisten tulee varata heti testiaika. Testitulosta odotetaan omaehtoisessa karanteenissa. Myös muiden perheenjäsenten tulisi rajoittaa osallistumista esimerkiksi harrastuksiin siihen saakka, kunnes oireisen testitulos on tullut.

Odota rauhassa tartunnanjäljityksen yhteydenottoa. Puhelussa läpikäydään karanteeniin liittyvät asian ja tarvittavat todistukset.

Altistuneen on syytä käydä vielä koronatestissä ennen karanteenin päättymistä. Testi tulee tehdä ennen kymmenen päivän päättymistä, mutta ei ennen kuin altistumisesta on kulunut vähintään kuusi päivää.

Mikäli Omaolo-palvelun käyttö ei onnistu, tulee soittaa 116 117.

Lähde: Eksote

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka