Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nälkäpäiväkeräys alkaa – Savitaipaleella se järjestetään perjantaista lauantaihin – perinteinen toritapahtuma pidetään taas – osasto täyttää 70 vuotta

Punaisen Ristin valtakunnallinen Nälkäpäivä-keräys järjestetään Savitaipaleella loppuviikosta. Tarkka ajankohta on perjantaista lauantaihin 24.– 25. syyskuuta.

Lauantaina järjestetään myös perinteinen Nälkäpäivän toritapahtuma Savitaipaleella kello 10– 13. Ohjelmassa on musiikkia, arvontaa ja kahvia. Tapahtuman tuotto menee keräyksen kautta SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja kotimaassa ja maailmalla.

SPR:n Savitaipaleen osaston tiedotteessa muistutetaan, että lahjoittamalla rahaa lipas- tai digikeräykseen voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä. Esimerkiksi 15 eurolla saa hygieniapaketin kuukauden tarpeisiin.

Viime vuonna Savitaipaleella keräykseen osallistui noin 60 henkilöä, jotka keräsivät reilu 4000 euroa avustustyöhön. Tiedotteessa muistutetaan, että yksikin tunti kerääjänä on merkittävä apu.

Keräys järjestetään tänäkin vuonna ajan hengen mukaan koronaturvallisesti. Käteisen lisäksi maksuvälineenä voi käyttää MobilePayta. Torilla on myös korttimaksupääte. Lisäksi keräykseen voi osallistua Facebookissa.

SPR:n Savitaipaleen osasto täyttää kuluvana vuonna 70 vuotta, mutta juhlakonsertti on päätetty järjestää vasta ensi vuonna. Osasto tiedottaa, että juhlan kunniaksi tänä vuonna voi liittyä SPR:n jäseneksi ilmaiseksi. Se tapahtuu jäsenhankkija Raija Tapanaisen kautta (040 726 3186 tai raija.tapanainen@pp.inet.fi) tai tekemällä profiili osoitteessa http://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/.

SPR:n Kaakkois-Suomen piirin tiedotteessa kerrotaan, että Länsi-Saimaan kunnista myös Lemi ja Taipalsaari ovat mukana keräyksessä.

Nälkäpäivä on SPR:n vuosittainen suuri keräys, joka pidetään nyt jo 41. kertaa.