MTV Uutiset: Savitaipaleella rikkoutui 80-prosentin raja koronarokotuksen kakkosannoksissa ensimmäisenä kuntana Suomessa

Savitaipaleella jo 81,5 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi rokotusta koronavirusta vastaan. Kuvituskuva. Arkisto/Anu Kiljunen

Terhi Kinnunen

Savitaipale on ilmeisesti ensimmäinen kunta Suomessa, jossa koronarokotuksen toisen annoksen on saanut yli 80 prosenttia yli 12-vuotiaista. Asiasta uutisoi ensin MTV Uutiset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotuskartan mukaan Savitaipaleella ensimmäinen koronarokotuksen on saanut 90,5 prosenttia 12-vuotta täyttäneistä ja toisen rokotuksen 81,5 prosenttia.

– Totta kai se tuntuu tosi hyvältä. Tätä on odotettu, että rokotekattavuus saadaan hyvälle tasolle ja yli 80-prosentin tasolle, Savitaipaleen kunnanjohtaja Johanna Mäkelä sanoi MTV:n haastattelussa.

Mäkelän mukaan suurin ansio hyvästä rokotekattavuudesta kuuluu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille (Eksote).

Jos tarkastellaan kakkosrokotuksia Etelä-Karjalassa, toiseksi paras tilanne on Parikkalassa, jossa 76,1 prosenttia on saanut kaksi rokotusta.

Lappeenrannassa ensimmäinen rokotuksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen 71,6 prosenttia 12 täyttäneistä. Imatralla luvut ovat 85 prosenttia ja 72,1 prosenttia.

Koko maassa 83,5 prosenttia on saanut ensimmäisen ja 67,7 prosenttia toisen rokoteannoksen, THL kertoo.

Tätä on odotettu, että rokotekattavuus saadaan hyvälle tasolle ja yli 80-prosentin tasolle.

Johanna Mäkelä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka