Lemin työttömyysprosentti oli elokuussa koko Kaakkois-Suomen matalin - Länsi-Saimaan alueella työttömyys väheni suhteellisesti eniten Taipalsaarella

Työttömyys on laskussa Länsi-Saimaan alueella ja koko Kaakkois-Suomessa. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun. lopussa 14 111 työtöntä työnhakijaa.

Työttömien määrä on 3 399 henkilöä ja 19,4 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Myös avoimia työpaikkoja on nyt ilmoitettu 49 prosenttia enemmän vuoden takaiseen verrattuna.

Länsi-Saimaan alueen kunnista matalin työttömyysprosentti, 6,7 oli Lemillä. Luku on myös koko Kaakkois-Suomen alhaisin. Savitaipaleella työttömyysprosentti oli elokuussa 8,6 ja Taipalsaarella 7,7, jotka kuuluvat myös alueen matalimpiin.

Työttömiä työnhakijoita oli Lemillä 91, mikä on 23 henkilöä ja 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Savitaipaleella työttömiä työnhakijoita oli puolestaan 116, mikä on 15 henkilöä ja 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Taipalsaarella työttömyys väheni Länsi-Saimaan alueen kunnista suhteellisesti eniten, 22 prosenttia, mikä tarkoittaa 47 henkilön verran. Nyt työttömiä työnhakijoita on kunnassa 163.

Elokuun lopussa alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli Kaakkois-Suomessa 1 441, mikä on 35 prosenttia ja 791 henkilöä vähemmän kuin edellisen vuoden elokuussa.

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömyys laski viime vuodesta kaikissa ammattiryhmissä. Eniten laskua tapahtui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ryhmässä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka