Leipää Saimaan rannoilta kertoo maaseudun muutoksesta: Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten historiateos julkistetaan lauantaina - samalla kilpaillaan traktorin taitoajossa

Taipalsaaren maamiesseuran ja Taipalsaaren maaseutunaisten vaiheista kertova historiateos Leipää Saimaan rannoilta julkaistaan lauantaina 2. lokakuuta. Avoin julkistamistilaisuus järjestetään kello 11.30 Haikkaanlahden vanhalla kansakoululla.

Teos kuvaa paikallisyhdistysten vaiheita 1900-luvulta tähän päivään. Samalla se on kuvaus maaseudun suuresta muutoksesta yli sadan vuoden ajalta.

Leipää Saimaan rannoilta on pääosin savitaipalelaisen Pentti Pylkön käsialaa. Maaseutunaisten osuuden on kirjoittanut Marja-Liisa Juntunen.

– Kaikkiaan kirjaa varten on haastateltu 55 henkilöä ja aineistoa kertyi lähes 50 tuntia. Teoksen laajuus on 352 sivua sisältäen 122 valokuvaa eri vuosikymmeniltä, Taipalsaaren maamiesseuran historiatoimikunnan puheenjohtaja ja kirjoitustyössä mukana ollut Eero Juntunen kertoo tiedotteessa.

Julkistustilaisuuden jälkeen järjestetään kello 12 kaikille avoin traktorin taitoajokilpailu osana kunnan 450-juhlavuotta.

– Ajot järjestetään vanhalla 1960-luvulta olevalla traktorilla samaan malliin kuin ne toteutettiin 1960–80 luvuilla. Lapsille on oma polkutraktoritaitoajorata, jossa he pääsevät näyttämään taitojaan. Tapahtumaan on myös kutsuttu takavuosina kilpailuissa sijoittuneita henkilöitä, maamiesseura tiedottaa.

Taitokilpailu ajetaan 1960-luvun traktorilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka